Vreme čitanja: oko 2 min.

Znate li za lanac humanosti? Ovako je Marija iz Paraćina dobila ideju da usreći dve maturantkinje

Vreme čitanja: oko 2 min.

Osim toalete, roditelji izdvajaju novac za cipele, tašnu, ali i za šminku, frizuru, manikir i još dosta propratnih sitnica

  • 0
Maturski bal Foto- Shutterstock

Pred roditeljima koji imaju maturante veliki je izazov, što dokazuju cene koje treba da izdvojeve kako bi im priuštili sve ono što su zamislili. Većina daje velike svote novca, međutim kako pomoći onima koji nisu u mogućnosti da priušte tako nešto. Marija Živković iz Paraćina je došla na jednu genijalnu ideju, a to je da pokloni dve haljine onim maturantkinjama kojima je pomoć zaista potrebna.

Ponude za maturske večeri uveliko su stigle školama širom Srbije, a oni koji će ove godine proslavljati maturski bal imaju ozbiljan zadatak - pripremu koja može biti veoma skupa.

Na Fejsbuku nam je privukla pažnju objava na kojoj jedna devojka poklanja dve haljine maturantkinjama kojima su potrebne. Skokom cena, ali i hirovima tinejdžera većina roditelja nije u prilici da ispuni sve zahteve svoje dece, ali se zato Marija Živković ponudila da pomogne koliko može.

"Pa iskreno nisam imala neki poseban razlog, ali ovih dana sam na Instagramu videla objavu jedne devojke koja je htela da pomogne nekoj maturantkinji tako što bi joj platila šminku i onda sam ja došla na ideju da svoje dve haljine poklonim, jednu sa moje mature, a drugu sa punoletstva. Inače volim to da radim, mnogo puta sam do sada poklanjala dečije stvari, odeću, igračke i slično. Dogovaram se sa jednim čovekom oko preuzimanja, izrazio je želju da pokloni svojoj ćerki kojoj je uskoro matura", ispričala je Marija Živković.

Lanac humanosti baš tako i funkcioniše. Jedno dobro delo, ma kako vam se činilo malo, nekoga će motivisati da krene vašim stopama. Zato činite dobro kad god možete i ne dajte da ovaj lanac uspori.

Koliko novca je potrebno izdvojiti za maturski bal?

Osim toalete, roditelji izdvajaju novac za cipele, tašnu, ali i za šminku, frizuru, manikir i još dosta propratnih sitnica.

Cene restorana odnosno hotela gde će se održati maturski bal od prošle godine naglo su skočile, te je to još jedan dodatni trošak, na koji roditelji ne mogu zaboraviti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA