Vreme čitanja: oko 1 min.

Usamljeni u getu, bez vršnjaka i društva za igru: Pogledajte ove slike, to su naša deca na KiM

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Neki su i u školama jedini đaci

  • 0

Širom Kosova i Metohije u malim enklavama žive deca koja letnji raspust provode bez vršnjaka, bez drugara za igru, fudbal, priču… Mnogi od njih pored života u getu ni svakodnevno nemaju drugare jer ih u nekim školama ima jedno, dvoje ili tek nekoliko.

Cilj humanitarne organizacije "Kosovsko pomoravlje" je da ih u okviru Letnje škole okupi. Da im se pruži prilika da se druže, da uče kroz igru i stiču neke lepše uspomene iz detinjstva koje im, usled svih dešavanja kojima su okruženi, jako nedostaju.

- Zbog toga nam je veoma važno da ljudi svojim donacijama podrže ovaj projekat i pomognu da mališani sa Kosova i Metohije odrastaju bolje i bezbrižnije - kaže Marija Vasić, diplomirani novinar i komunikolog iz HO "Kosovsko pomoravlje".

Prošle godine Letnja škola je organizovana u selu Bratilovce kod Kosovske Mitrovice, a bila su deca iz Novog Brda, Kosovske Kamenice i Vitine. Ove godine je cilj da se projekat proširi na celo KiM.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA