Vreme čitanja: oko 2 min.

"Karavan ljubavi": Počinje prolećna akcija dobrovoljnog davanja krvi

I. A.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Akcija u Beogradu traje do 14. aprila, a posle glavnog grada "Karavan ljubavi" se nastavlja u Novom Sadu od 22. do 28. aprila, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine

  • 1
Vađenje krvi analiza krvi transfuzija dobrovoljno davanje krvi Foto-ilustracija: Shutterstock

Humanitarna prolećna akcija “Karavan ljubavi” koju istoimena Fondacija organizuje sa Institutom za transfuziju krvi Srbije počinje danas, a u okviru nje će se realizovati akcije dobrovoljnog davanja krvi na više lokacija u Beogradu.

Akcija traje do 14. aprila, a direktorka Fondacije "Karavan ljubavi" Teodora Jovanović kaže za Tanjug da se osobenost akcija Fondacije "Karavan ljubavi" ogleda u značajnoj motivaciji sugrađana kroz berićetne nagrade koje svaki učesnik akcije dobija višestruko na osnovu zahvalice Fondacije za doniranu krv.

“Partneri događaja su Muzej nauke i tehnike, Muzej afričkih umetnosti, Istorijski muzej Srbije, Dom Jevrema Grujića, Botanička bašta Jevremovac, Milky, Starbaks, Cafe&Factory, Leskovački voz, Jafa i još mnogo toga iz domena kulturnih dešavanja grada i ugostiteljskih pogodnosti”, kaže Jovanović.

Akcija u Beogradu traje do 14. aprila, a posle glavnog grada "Karavan ljubavi" se nastavlja u Novom Sadu od 22. do 28. aprila, u saradnji sa Zavodom za transfuziju krvi Vojvodine.

“Nastojimo da davanje krvi bude modus vivendi svih nas kojima dobročinstvo nije prolazni turnir, već duh ljubavi i sabranja. Naše akcije kreiraju pozitivne promene u društvenoj zajednici i to nam daje snagu za istrajnost", rekla je Jovanović.

Mirjana Knežević iz Instituta za transfuziju krvi Srbije rekla je za Tanjug da će "Karavan ljubavi" danas biti organizovan u Institut za transfuziju krvi Srbije od 10 do 15 časova, zatim na Novom Beogradu, gde će autobus biti kod starog Merkatora od 9 do 14 časova, kao i na Čukarici, ispred Doma zdravlja.

“U subotu, pored Instituta, pozivamo dobrovoljne davaoce i na Novi Beograd, UŠĆE šoping centar, autobus će biti na toj lokaciji od 11 do 16 časova, kao i na Paliluli, u Borči kod Retail Park Stop Shop”, navodi Knežević.

Najavila je da će u nedelju akcija biti organizovana u Beo zoo vrtu, od 11 do 16 časova, kao i na Paliluli u BIG FASHION.

“Rezerve su trenutno trodnevne, stabilne, ali podsećam da se bliže praznici i da je potrebno da se građani odazovu kako bismo mogli da imamo stabilne rezerve”, istakla je Knežević.

Navela je da će svi dobrovoljni davaoci krvi koji krv daju tokom ovog vikenda dobiti mali znak pažnje iz oblasti kulture, ugostiteljstva i sporta.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • YU 1957

    12. april 2024 | 10:22

    Davaoci se slabo cene bez ijednog benefita i njih gledaju samo od koga će nešto džabe uzeti,u komunizmu je bilo malo drugačije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA