≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Komentar koji nasmejao Srbiju: "Pre ćeš zakazati magnetnu rezonancu, nego frizera i molera"! Cene skaču, ali..

Vreme čitanja: oko 3 min.

"Živimo brzo i više niko nema vremena da sedi i uživa stoga smo i mi frizeri morali da se ubrzamo i naučimo da u što kraćem roku pružimo kvalitetnu i dobru frizuru"

  • 14
Salon ulepšavanje Foto-kolaž: Shutterstock

Ukoliko želite kod frizera, neophodno je termin zakazati i po tri nedelje ranije. Ako planirate krečenje, računajte da su ovom momentu svi majstori bukirani, a za sve to budite spremni da platite i malo veću svotu novca. Ako, pak, planirate da iscrtate obrve, uradite kozmetički tretman, dodate hijaluronski filer u usne ili jagodice, ni to nećete moći odmah, već je potrebno da sačekate bar desetak dana.

Na jednoj društvenoj mreži pojavio se komentar žene koja je nedeljama unazad pokušavala da zakaže frizera, ali i da okreči stan.

- Pre ćeš zakazati magnetnu rezonancu, nego frizera. O molerima da i ne pričam, pokušavamo da se dogovorimo već dva meseca i čovek non stop odlaže, valjda ću okrečiti do jeseni, navela je žena.

Svakako, kada se pomenu frizeri, moleri ili kozmetičari, mnogi navode da su cene drastično skočile, pa pored toga što se čeka, neophodno je spremiti i pozamašnu svotu novca.

"Za pramnove sam do nedavno plaćala 4.000, a sada 12.000 dinara, nekada je bilo lakše, ne samo finansijski nego i što se termina tiče, ja sam na jedan tretman čekala osamnaest dana što je zaista veliki problem, ispričala nam je jedna Beograđanka.

I sa hijaluronskim filerima nije jednostavno. Saloni lepote vrve od devojaka, jer ova vrsta ulepšavanja sada je trend koji sve više uzima maha.

"Dve nedelje, nedelju dana, zavisi. Na iscrtavanje obrva čekala sam desetak dana, a za hemijski piling možda četiri, na dopunu hijalurona za usne, dve nedelje. Sve zavisi od toga šta radiš. Gužve su velike, a sada naročito jer će uskoro početi i vreme matura", kaže sagovornica.

Frizeri imaju pune ruke posla

Da frizeri imaju pune ruke posla, potvrđuje za Telegraf.rs edukator ženskih frizura Dijana Mijailović koja kaže da ženama ne smeta što su cene dosta jače od prethodnih godina i da većina od njih ne pita koliko šta košta, već samo zahtevaju da iz salona izađu lepe i negovane. Cene variraju i od lokacije salona, ali i od kvaliteta opreme koja se koristi.

"Kada govorimo generalno frizeri danas imaju dosta posla, i pored toga što su cene usluga naglo skočile. Što se tiče kvaliteta, uvek se ostavi dovoljno vremena da se svakom klijentu posvetimo na što bolji način. Živimo brzo i više niko nema vremena da sedi i uživa stoga smo i mi frizeri morali da se ubrzamo i naučimo da u što kraćem roku pružimo kvalitetnu i dobru frizuru. Ženama je bitnija lepota nego finansijski momanat, ali kod nas u salonu su većinom stalne mušterije koje su upoznate sa njima. Termini se zakazuju u zavisnosti od usluge koja je potrebna kao i događaja klijentkinje. Gužve jesu velike, stoga je bitno da se na vreme zakaže termin, ali je to već individualna stvar od salona do salona", kaže naša sagovornica.

Cene usluga u frizerskim salonima variraju od lokacije i dužine kose, a za jednu svečanu frizuru možete platiti od 2.500 do 4.000 hiljade. U salonima poznatijeg brenda cene se kreću i više. Prosečna cena feniranja je nešto više od 1.000 dinara, a cena pramenova u nekim poznatijim salonima ide i do 15.000 dinara.

Kod kozmetičara možemo reći da je stanje isto, razni tretmani su dostupni na tržištu, a žene i poslednji dinar daju kako bi uklonile sve nesavršenosti na svom licu i korigovale ono što im nedostaje. Ranije je za zakazivanje termina za ulepšavanje bilo potrebno pozvati par dana pre željenog datuma, dok je sada situacija potpuno drugačija. U nekim salonima i do mesec dana možete čekati kako bi otišli na željeni tretman.

Krečenje stana

Zanatlijama svakako da ide od ruke, na primer moleri su jedni od onih koji unapred zakazuju poslove i do nekoliko meseci. Cene variraju i zavise od boje, tehnike i drugih ponuda koje nude, a ukoliko planirate da na jesen osvežite zidove vašeg doma, potrebno je što pre pronaći molera i rezervisati ga. Primera radi, za stan od 5o kvadrata biće vam potrebno minimum 300 evra.

Međutim, problem koji se sve više ispoljava na površinu, jeste taj da se sve manje ljudi opredeljuje za zanatske poslove, jer se još uvek veruje da u tim poslovima nema dovoljno novca, što ova prebukiranost termina definitivno demantuje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neko

    14. april 2024 | 15:14

    Ovce treba šišati, mislim, i finansijski. Pre neki dan vidim devojku u Maxiu, promoterka, lepa, lepe oči, lepa kosa, lepe crte lica, divan osmeh, i telo, kao izvajano, necete vetovati, sve prirodno. Na pitanje sta studira, to se vidi iz produhovljene face, rekla je da završava fakultet ove godine. Tako je, uglavnom, bilo u moje vreme, prirodno lepe devojke su, uglavnom, išle na šišanje i oblikovanje frizure. neke su se farbale, i malo šminke. Danas, dosta njih, se "unakaze" da ih ni rodjena majka ne prepoznsje. I, to ce proci.

  • Jelena

    14. april 2024 | 16:04

    Krecenje stana od 50 kvadrata 300 eura??? E Beograde, za nekoga jesi beo, a za nekoga si i crn.

  • Marko

    14. april 2024 | 16:00

    Zakazao sam auto mehanicara za 13.maj.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA