Vreme čitanja: oko 1 min.

Nove populacione mere u ovoj opštini: Porodiljama duplo više novca, za prvo dete prosečna plata

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Članovi Opštinskog veća doneli su odluku o povećanju jednokratnih davanja porodiljama sa prebivalištem na teritoriji ove opštine

  • 0
Bebe porodilište Foto: Shutterstock

U cilju povećanja nataliteta u opštini Prijepolje sprovodi se niz populacionih mera koja tome mogu doprineti. Članovi Opštinskog veća opštine Prijepolje doneli su odluku o povećanju jednokratnih davanja porodiljama sa prebivalištem na teritoriji ove opštine.

- Ova odluka predviđa ono što smo negde i najavljivali da će se iznos porodiljama povećati, a taj iznos će važiti od 1.1. 2024. godine i iznosiće 45.000 dinara umesto dosadašnjih 20.000. Mislim da je to zaista mali iznos. Još jednu novinu smo uveli, a to je da će prvorođeno dete u novoj godini dobiti prosečnu neto zaradu u Republici Srbiji. Trenutno to je iznos između 60.000 i 70.000 dinara ali to je promenljivo i nadamo se da će da raste”, rekao je predsednik opštine Prijepolje - Drago Popadić.

On dodaje da će majke, koje su se porodile u periodu od prvog januara do donošenja ove odluke, naknadno dobiti dodatnih 25.000 dinara.

Porodilje koje su već ostvarile pravo na 20.000 dinara neće imati potrebu da se dodatno prijvaljuju nego ćemo mi, po službenoj dužnosti svima isplatiti tih dodatnih 25.000”, istakao je Popadić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA