Vreme čitanja: oko 2 min.

Imala je vanserijski talenat: Jedna od revija na Beogradskoj nedelji mode posvećena ubijenoj Angelini Aćimović

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Na časovima je crtala modele haljina sa željom da jednog dana postane modna dizajnerka

  • 0
Modna revija, Angelinina haljina Foto: Nikola Tomić

Beogradska nedelja mode jednu od revija posvetila je Angelini Aćimović, devojčici nastradaloj u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar"u maju prošle godine.

Angelina je volela dizajn i modu. Na časovima je crtala modele haljina sa željom da jednog dana postane modna dizajnerka. Inspirisani njenim skicama, 25 poznatih dizajnera predstavilo je modele, bezmalo godinu dana od kako su ona i još osmoro učenika ubijeni u školi.

"Moja impresija je da je ona imala vanserijski talenat i da je ona na unikatan način uspela da interpretira, i svoju inspiraciju prenese pre svega na papir, i drago mi je da smo ovom prilikom uspeli da tu njenu inspiraciju oživimo", kaže modni dizajner Aleksandar Zabunović, preneo je RTS.

Naša poznata dizajnerka Dragana Ognjenović kaže da je svrha ovakvog događaja pre svega da se zadrži i osvetli uspomena na Angelinu.

"A zatim da obratimo pažnju na nešto što je veliko i što je važno, to je talenat i razvijanje talenata kod dece i apostrofiranje lepih, pozitivnih stvari u društvu", ističe dizajnerka.

Angelinin otac pamti da je imala mnogo talenata, ali da je posebno volela da ide u školicu mode.

"Ostavila nam je 22 crteža u naslađe, i eto niko nije očekivao da će imati takav kvalitet. Za nas je to bila dečja mašta, igra, a pokazalo se da je to prema rečima kreatora iz Srbije i Francuske da je to izuzetno kvalitetno", kaže Anđelko Aćimović.

Porodica Aćimović osnovala je i Fondaciju koja nosi njeno ime, čija je misija čuvanje uspomene na žrtve tragičnih događaja i preventiva da se takve tragedije ne ponove.

Haljine koje će biti izložene u biznis delu Centra "Sava", rade se po meri za ljude koji žele da podrže misiju fondacije, mogu da ih kupe, a sva sredstva biće usmerena u njen dalji rad.

"Jedna od akcija jeste da poklonimo haljine deci maturantima u domovima bez roditeljskog staranja, večeras su tu njene drugarice iz škole, koje će prošetati haljine koje će biti njihove za matursko veče. Počinje i školica mode za osnovce od 10-14 godina koji će godinu dana pohađati uz pomoć modnih kreatora i naše fondacije, besplatno naravno, učiće i ići će Angelininim koracima i putem", naglašava Angelinin otac.

Za sredu najavljuju konferenciju koju će posvetiti Angelini sa ciljem da ukažu i roditeljima i deci na opasnosti koje nose internet i društvene mreže, ali i ono što je možda najvažnije - kako da se zaštite.

(Telegraf.rs)

Video: Počela sa radom fondacija koja nosi ime Angeline Aćimović iz "Ribnikara"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA