Vreme čitanja: oko 1 min.

Kisić posetila porodicu dečaka Miloša Mitrovića koji boluje od retke bolesti

A. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka je rekla da je uživala u Miloševim osmesima, vedrini i radosti sa kojom su ih on i njegova porodica dočekali, dodavši da su takvi osmesi najveći motiv da još više rade i jačaju podršku obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama

  • 0
Ministarstvo za brigu o porodici, saopštenje Foto: Ministarstvo za brigu o porodici, saopštenje

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić posetila je danas porodicu dečaka Miloša Mitrovića (5) koji boluje od retke bolesti ezofilnog

ezofagitisa i uručila im rešenje o jednokratnoj finansijskoj pomoći i vaučere za nabavku lekova i medicinskih sredstava i za rehabilitaciju.

Porodica ovog dečaka je podržana od strane države u iznosu od 110.000 dinara.

Kisić je istakla da je ponosna na podršku Republike Srbije obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama, a naročito što su joj porodice i oboleli u brojnim razgovorima i susretima isticali da im ta podrška veoma znači, jer doprinosi poboljšanju kvaliteta njihovog života.

Država je i na ovaj način pokazala koliko brine o onima kojima su pomoć i podrška neophodni, poručila je Kisić i dodala da se nada da će Miloš, kome je nedavno odobrena terapija preko RFZO, sa svojom porodicom prebroditi sve izazove koje bolest nosi sa sobom.

Ministarka je rekla da je uživala u Miloševim osmesima, vedrini i radosti sa kojom su ih on i njegova porodica dočekali, dodavši da su takvi osmesi najveći motiv da još više rade i jačaju podršku obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA