Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbinu prekipelo u "zemlji iz snova", pa spakovao kofere: "Ne pada mi na pamet da se vratim tamo"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj čovek iskoristio je priliku i da posavetuje, ali i ohrabri one koji su i dalje u Švedskoj, a osećaju isto kako se osećao i on

  • 37
Srbin se iz Švedske vratio u Srbiju da živi Foto-Ilustracija: Shutterstock

Iako su Srbi u jednom trenutku pohrlili u inostrastvo trbuhom za kruhom, čini se da su ovom "trendu" odbrojani dani. U prilog ovome ne govore samo statistike, već i naši ljudi koji se neretko oglašavaju na društvenim mrežama prenoseći istu poruku - svuda pođi, svojoj kući dođi.

Tako je jedan Srbin u potrazi za boljim životom završio u dalekoj Švedskoj, po mišljenju mnogih, zemlji iz snova. Ipak, ovaj čovek je u jednoj fejsbuk grupi otvorio dušu i izrazio jasan stav - "Ne pada mi na pamet da se vratim tamo".

"Već 16 meseci sam u Beogradu. Ne pada mi napamet da se vratim u Švedsku. Imao sam strah, razmišljajući, da li ću se snaći. Mislio sam da je Švedska najbolja zemlja za život, slušajući druge kako sam lud ako se vratim", počeo je čovek.

Međutim, muškarac, koji nije želeo da otkrije svoj identitet, prelomio je, vratio se u svoju rodnu zemlju, a kako je naveo, to mu je bio najbolji potez u životu.

"Okej je kinta. Sunce svaki dan, deca u parkiću, roditelji se slažu i pomažu. Sve je lepo i toplo i svi se smeju. Ovde sam srećan!", zaključio je on.

Ovaj čovek iskoristio je priliku i da posavetuje, ali i ohrabri one koji su i dalje u Švedskoj, a osećaju isto kako se osećao i on.

"Moja poenta je, ne slušajte nikog. Ako vam ne odgovara taj život tamo, vratite se ovde i isto toliko radite kao što radite tamo i imaćete isto para", kazao je on i dodajući da se u Srbiji makar čuju ptice dok idete na posao.

"Ukoliko budete štedeli kao što i tamo štedite, kupujete jeftinije proizvode, imaćete i ovde para. Daleko bolja zemlja za život", napomenuo je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danilo

    16. april 2024 | 11:03

    Bravo. Sve što si rekao je istina. Švedska je nekad bila obećana zemlja, sada više nije. Ne zna se više ni ko pije ni ko' plaća. Ubistva, silovanje, eksplozije svaki dan. Švedska tone u najveći ponor i najveću krizu. Ovde nije život u onom smislu koji mi mislimo da je nego životarenje. I nemojte odmah da se nije snašao bla bla. Nije poenta u tome nego je zemlja katastrofa u svakom pogledu. Voleo bi da svi mogu da dodju pa da vide i ovo čudo. Odmah bi se vratili nazad. Pozdrav iz zemlje u kojoj nema sunca 11 meseci. I da rodjen sam ovde i jedva čekam juli kada se vraćam u zemlju iz koje vi svi hoćete da bežite, u kojoj ne valja vlast i tako dalje a nemate pojma kako vam je u stvari dobro. I nisam penzioner..

  • Slavica

    16. april 2024 | 11:49

    Imam apartmane u koje mi dolaze najcesce nasi iz inostranstva. Ovakve price slusam svaki dan. Pametni, obrazovani ljudi, dopre plate ali se vracaju. Sta ne valja tamo: sistem koji te kontrolise do detalja. Kontrolise kako vaspitavas decu, ako ne prihvatas i ne vaspitavas decu u skladu sa duginim bojama, prete oduzimanjem dece. Ovo je samo jedan od razloga. U svakom slucaju, vracaju se u Srbiju u sve vecem broju. Dobrodosli.

  • 🇨🇭🇧🇪🔊🐜🐜🐜🐜🐜🐜

    16. april 2024 | 10:42

    Za lenčuge zapad nije nego samo Srbija,srećom nema vas mnogo jer pola Srbije je vani i skoro svima dobro ide.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA