Vreme čitanja: oko 1 min.

Pune ruke posla za lekare niške Hitne zbog tropskih temperatura: Na terenu 100 pacijenata, u ambulanti 230

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema njenim rečima, najveći broj pacijenata u ambulanti Hitna pomoć ima tokom noći

  • 0
Hitna pomoć Čačak Foto: RINA

Ektremno visoke jučerašnje temperature i nagla promena vremena uslovili su da lekari niške Hitne pomoći imaju proteklog dana i noći pune ruke posla.

Na terenu su intervenisali 100 puta, a u ambulantama su pregledali 229 pacijenata.

Doktorka niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Verica Božić kazala je da su ih tokom jučerašnjeg dana najčešće pozivali građani koji su imali probleme sa srcem, povišenim krvnim pritiskom i vrtoglavicom, asmatičari i onkološki pacijenti.

"U ambulantama je bilo najviše pacijenata sa alergijama, povišenim krvnim pritiskom, respiratornim i stomačnim infekcijama. Imamo ponov "nalet" pacijenata sa stomačnim virusima i virusima koji za posledicu imaju i stomačne tegobe", rekla je Božić za naš portal.

Prema njenim rečima, najveći broj pacijenata u ambulanti Hitna pomoć ima tokom noći.

"Mnogi pacijenti i dalje čekaju noć da bi došli u Hitnu pomoć po uput ili po terapiju. Apelujemo na pacijente da tokom dana kod svog izabranog lekara odu na pregled, po upute i terapije, a da u ambulantu Hitne pomoći dolaze kada im je to zaista hitno potrebno", istakla je Božić.

Ona je kazala da u dečijoj ambulanti obično imaju 30 do 35 pregleda, ali da vikendom i u danima kada ima većeg broj virusnih infekcija poput ovih sada broj pregleda bude od 40 do 55.

"U dečijoj ambulanti imamo mališane sa izuzetno visokom temperaturom, problemima sa alergijom i najrazličitijim povredama", kazala je Božić.

Ekipa Hitne pomoći juče je imala samo jedan poziv zbog udesa i zbrinuli su jednu osobu povređenu u toj saobraćajnoj nezgodi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA