Vreme čitanja: oko 1 min.

Vranjski gimnazijalci vrhunski na susretima u Kragujevcu: Njihova predstava proglašena za najbolju

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predstava “Sudije” proglašena je za najbolju predstavu u celini i dobitnik je prve nagrade inspirisana Biblijom i pripovetkama Radoja Domanovića “Vođa” i “Danga”

  • 0
vranje, gimnazija Foto: Gimnazija Vranje

Učenici Gimnazije “Bora Stanković” u Vranju, članovi dramske sekcije, osvojili su tri nagrade na 26. pozorišnim susretima dramskih sekcija gimnazija Srbije u Kragujevcu.

Predstava “Sudije” proglašena je za najbolju predstavu u celini i dobitnik je prve nagrade inspirisana Biblijom i pripovetkama Radoja Domanovića “Vođa” i “Danga”.

Takođe, dobila je nagrade za scenski govor, scenske pokrete i za najbolju predstavu u celini.

Od velikog broja prijavljenih predstava, selektor Miroslav Petrović, glumac, odabrao je 11 koje su ušle u takmičarsku konkurenciju, i to iz Beograda, Niša, Aleksinca, Požarevca, Kragujevca, Valjeva i Prokuplja.

- Iako smo očekivali i nadali se, oduševljeni smo uspehom. Iza njega stoji dugotrajan višemesečni rad, istrajnost, talenat i već dokazana kreativnost naših učenika. U okviru projekta “Obogaćen jednosmenski rad - kreativne dramske radionice”, radili smo na predstavi čak i za vreme zimskog raspusta. Ovo je naš najveći uspeh do sada, ujedno i podstrek i obaveza u godinama koje dolaze - kaže Nela Dimitrijević, mentor dramske sekcije.

U predstavi učestvuje 18 učenika svih razreda, scenario i režiju potpisuju učenice Milica Danev i Emilija Arsić, scenografiju Aleksandar Đorđević, profesor likovne kulture.

(Telegraf.rs/S.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA