Vreme čitanja: oko 1 min.

Četiri medalje za četiri učenice iz Srbije na Evropskoj matematičkoj olimpijadi

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Četvoročlana ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije i Ministarstva prosvete, navodi se u saopštenju

  • 2
matematika, škola, tabla, kreda, formula Foto: Shutterstock

Sve četiri učenice iz Srbije koje su predstavljale našu zemlju na 13. Evropskoj matematičkoj olimpijadi za devojke u Gruziji, osvojile su po medalju, saopštilo je danas Društvo matematičara Srbije.

Na takmičenju European Girls' Mathematical Olympiad - EGMO koje se održava od 11. do 17. aprila, učenica 8. razreda beogradske osnovne škole „Vuk Karadžić” Nina Šušić osvojila je srebrnu medalju.

Po bronzanu medalju osvojile su Ana Ilić i Neda Živanović, učenice trećeg razreda gimnazije „Svetozar Marković” iz Niša, kao i Anja Tešević, učenica 1. razreda Matematičke gimnazije u Beogradu.

Ekipu Srbije vodili su: prof. dr Miloš Stojaković (Prirodno-matematički fakultet, Univerzitet u Novom Sadu) i Danica Zečević (Matematički fakultet, Univerzitet u Beogradu).

Četvoročlana ekipa Srbije odabrana je na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije i Ministarstva prosvete, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA