Vreme čitanja: oko 1 min.

Vučević: Na vojnoj vežbi Vihor 2024. preko 2.000 pripadnika Vojske Srbije

I. A.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prema rečima ministra, na vojnoj vežbi Vihor 2024. videće se i novi dronovi, besposadne letilice, modernizovani tenkovi , kao i modernizovana oklopna vozila, najbolja samohodna, ali i raketna artiljerija.

  • 30
Miloš Vučević Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je danas da preko 2.000 pripadnika Vojske Srbije učestvuje na vojnoj vežbi Vihor 2024. na Pešteru.

"Na toj vežbi biće prikazano preko 500 naoružanja, odnosno svega onoga što čini naoružanje i vojnu opremu Vojske Srbije. Od tog broja biće predstavljeno više od 270 onih najsloženijih i najvrednijih, najdubljih sistema naoružanja", rekao je on za RTS.

Prema rečima ministra, na vojnoj vežbi Vihor 2024. videće se i novi dronovi, besposadne letilice, modernizovani tenkovi , kao i modernizovana oklopna vozila, najbolja samohodna, ali i raketna artiljerija.

"Pokazaćemo svakako ne samo sposobnost naše vojske, nego i poslati jasnu poruku građanima Srbije, da je naša vojska obučena, hrabra, a svima onima koji nisu dobronameni prema Srbije, pokazaćemo da naša zemlja nije džak za udaranje i da nas niko neće omalovažavati", rekao je Vučević.

Vežba "Vihor 2024", se realizuje do 21. aprila i prema ranijim najavama Ministarstva odbrane na njoj učestvuju operativni kapaciteti kopnene i vazduhoplovne komponente Vojske Srbije, u cilju dalje unapređenja obučenosti i osposobljenosti komandi i jedinica za pripremu i izvođenje borbenih operacija, za organizovanje sadejstva, saradnje i zaštite snaga, kao i za kontrolu teritorije i logističku podršku snaga u zoni operacije.

U okviru aktivne faze združene taktičke vežbe "Vihor 2024", jedinice Kopnene vojske realizuju intenzivne vežbe na stalnim i privremenim poligonima Vojske Srbije.

Vežba "Vihor" realizuje se na osnovu direktive predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vanja

    17. april 2024 | 10:48

    Ne sumnjamo u spremnost nasih vojnika.

  • Era

    17. april 2024 | 10:49

    Svestranost i prilagodljivost Vojske Srbije su očigledne kroz aktivnosti koje obuhvataju kontrolu teritorije, sadejstvo i logističku podršku, kao što je prikazano na vežbi Vihor 2024.

  • Cale

    17. april 2024 | 10:48

    Ministar Vučević ističe hrabrost i spremnost vojske da odbrani nacionalne interese i teritoriju, što je od vitalnog značaja za nacionalnu sigurnost.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA