Vreme čitanja: oko 1 min.

Najbolji đaci iz Priboja i Prilužja sa Kosmeta, kao i osobe sa invliditetom imaće besplatno letovanje

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prošle godine po istom princu, uživanje na crnogorskom primorju, koristilo je preko 300 pribojskih mališana

  • 0
Sutomore Foto: screenshot/Youtube/Arhiva Snimaka

Najbolji pribojski osnovci i srednjoškolci kao i školarci iz bratskog Prilužja sa Kosova i Metohije i ove godine imaće besplatno letovanje u pribojskom odmaralištu u Sutomoru. Letovanje neće morati da plate ni članovi udruženja osoba sa invaliditetom i korisnici socijalnih usluga.

- Opština Priboj nastavlja jendu lepu praksu. U pribojskom odmaralištu u Sutomoru već godinama o trošku Opštine Priboj letuju najbolji pribojski školarci, učenici iz bratskog Prilužja,najveće srpske enklave na Kosovu i Metohiji, kao i članovi pribojskih udruženja osoba sa invaliditetom i štićenici Centra za socijalni rad.Smene će biti organizovane od kraja juna pa sve do septembra, rekao je za RINU predsednik opštine Priboj Lazar Rvović.

Zaključak o besplatnom letovanju usvojilo je Opštinsko veće, a prošle godine po istom princu, uživanje na crnogorskom primorju, kroz jednu desetodnevnu smenu, uz pun pansion u odmaralištu u Sutomoru i prevoz iz Priboja, koristilo je preko 300 pribojskih mališana.

Pribojsko odmaralište u Sutomoru je pre nekoliko godina potpuno rekonstruisano, sobe su sa četiri i šest ležajeva, sa klimom i kupatilom, a ceo prostor je pokriven video nadzorom i W-Fi signalom. Korisnici imaju tri obroka u sopstvenoj kuhinji,obezbeđen je i zakup plaže,profesori plivanja su stalno sa decom,a obezbeđena je i zdrastvena zaštita kroz prisustvo lekara i mini apoteka.

- Prošle godine u olujnom nevremenu objekat odmarališta ostao je bez krova, ali je to privremeno sanirano, mada je u planu trajno rešavanje krova, možda i kroz nadogradnju još jednog sprata, čime bi se povećao i kapacitet samog odmarališta. Od prošle godine odmarašite u Sutomoru, odlukom Opštine Priboj, ustupljeno je na gazdovanje Sportskom centru Priboj, istakao je Rvović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA