Vreme čitanja: oko 1 min.

"Spavaj sad, neće više boleti"... Tek što je napunio 18 godina: Umro Nedeljko Komatina koji se lečio u Londonu

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kada je imao samo godinu i po dana Nedeljku su otkazali bubrezi, pa je morao na dijalizu * Sa četiri godine prvu transplantaciju * Majka mu je bila donor drugog bubrega

  • 5
Nedeljko Komatina Foto: Facebook

Tinejdžer iz Novog Pazara, Nedeljko Komatina (18), preminuo je noćas u bolnici u Londonu, gde je bio na lečenju.

"Napustio nas je naš dragi Nedeljko Komatina, posle duže i teške bolesti, nakon mukotrpnog lečenja u Londonu. Nedeljko, izgubio si ovu bitku,  u ovom prolaznom životu, otišao na lepše mesto gde su prestale sve tvoje boli. Kada sam razgovarala sa tvojim tatom poželela sam sa srca da nam se vratiš zdrav iz Londona i da slavimo tvoje punoletstvo, da povedem kolo. Nismo zaigrali u tom kolu. A baš sam želela da zaigram pored tebe. Za tebe su kolo igrala sva kulturno-umetnička društva iz Pazara, snažno i najbolje što su mogli, samo da ti osetiš i ozdraviš. Nismo uspeli", navodi se u tužnoj objavi na Fejsbuku.

"Boli mnogo, ali hvala svima koji su na bilo koji način želeli da nam ozdraviš. U suzama smo Nedeljko. Svi. Ali spavaj sad, mirno, sve je prošlo, neće više boleti, neće biti muke. Neka tvoja duša počiva u miru. Idi kod anđela jer njima i pripadaš. Teško je, ali moram ti reći poslednje "ćao Nedeljko", ali ti i reći "vidimo se", jer svi ćemo se jednog dana tamo sresti", navodi se u objavi.

Nedeljko se borio s karcinomom. Sa samo godinu i po dana otkazali su mu bubrezi, pa je morao na dijalizu. Sa četiri godine imao je prvu transplantaciju bubrega, koji je otkazao nakon 10 godina. Drugi put bubreg je dobio od majke u vrlo zahtevnoj operaciji koja je izvedena u Londonu. Bilo je to prošlog oktobra.

Lekari u Londonu su potom otkrili da Nedeljko ima limfom, četvrti stadijum.

Tu bitku, na žalost, Nedeljko nije dobio.

Nedeljko je pre samo osam dana napunio 18 godina.

(Telegraf.rs)

Video: Snimak devojčice koja prodaje krofne kako bi pomogla bolesnom ocu: Država će pomoći za izlečenje

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BobanKV

    18. april 2024 | 06:45

    Nedeljko,neka ti je laka zemlja… Bog da ti podari raj i vecnost!

  • Tanja

    18. april 2024 | 02:53

    Spavaj Neno cipe te ništa ne boli. Porodici iskreno saučešće

  • Zaza

    18. april 2024 | 08:14

    Laka ti zemlja decace,neka ti Bog podari bolji i lepsi rajski zivot ,bez boli i patnje.Saucesce porodici i svim prijateljima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA