Vreme čitanja: oko 1 min.

"Škola roditeljstva" u Kikindi: Nastavak jedne vrlo popularne radionice

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radi se o nastavku vrlo popularne "Škole za trudnice" koja je desetak godina funkcionisala u gradu

  • 0
Porodica Foto: Shutterstock

U Kulturnom centru u Kikindi započeta je ''Škola roditeljstva'', u kojoj će mladi parovi dobiti stručne savete i podršku. Biće to prilika da se roditelji detaljnije upoznaju sa onim što ih čeka uz prinovu, a dobiće i podršku pedijatara, ginekologa, neonatologa i radnika iz mnogih stručnih i javnih ustanova.

U okviru Unicefovog projekta "Razigrano roditeljstvo", u koji su bile uključene brojne javne institucije, sada je započeta priča "Škole roditeljstva" u Kikindi.

Radi se o nastavku vrlo popularne "Škole za trudnice" koja je desetak godina funkcionisala u gradu, ali je praksa pokazala da nije bilo dovoljno samo da se priča sa majkama i trudnicama, već je neophodno da se radi na izgradnji čvrstog roditeljskog saveza.

Pored redovnih predavača, u "Školu roditeljstva" biće uključeni defektolozi, ekipa iz prve pomoći, brojni stručnjaci iz javnog sektora, uz veliki broj radionica.

"Uključili smo defektologa koji će se baviti ranim razvojem mozga kod dece, još u periodu trudnoće, a koji se nastavlja posle rođenja, kada počne intenzivno razvijanje, tako da će to biti predavanja koja će sada slušati oba roditelja. Takođe, imaće predavanje iz prve pomoći, gde smo povezali Crveni krst i njihove instruktore što će raditi na radionicama prve pomoći, sa akcentom na decu. Pored toga, predviđena je i priča o prenatalnom čitanju, tako da smo uključili biblioteku. Imamo još jednu lepu stvar, a to je masaža za bebe, gde imamo radionice na kojima mame i tate masiraju svoju decu", objašnjava Olivera Vučković Popov, koordinatorka "Škole roditeljstva".

"Škola roditeljstva" trebalo bi da predstavlja širi segment borbe za populaciju, kako bi nas bilo što više. Zato se u celu priču uključila i Gradska uprava u Kikindi, sa željom da se poboljša natalitet i sve ono što čeka roditelje nakon porođaja i osnivanja porodice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA