Vreme čitanja: oko 1 min.

Kad čivijaš prodaje jagode: Sađene rukavicama, štićene od komaraca, muzika na plantaži, a cena 7.650 din/kg

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sađene hiruškim rukavicama, zalivane sibirskom vodom, štićena mrežom od komaraca, muzika na plantaži

  • 0
Jagode, šolja jagoda Foto: Shutterstock

Jedan čivijaš se na društvenim mrežama našalio i "oglasio" da prodaje organske jagode. Preciznije, on je zainteresovane kupce obavestio da mogu da se prijave ako žele da kupe jagode koje još nisu sazrele, a kako je duhovito i šaljivo smislio, nikada ni neće.

"Vršimo rezervaciju organske jagode. Sađena u hiruškim rukavicama, zalivana uvoznom sibirskom vodom, ničim prskana niti tretirana, štićena mrežom od komaraca, muzika je na plantaži etno 24/7 a jednom nedeljno kamerni hor" napisao je u objavi.

Ako je verovati autoru, samo zbog ovih čivijaških jagoda su izlazili sunce i mesec, ljudska ruka ih nije takla, samo E.T. je imao pristup plantaži.

"Pakuju se posebno peteljke, posebno jagode. Cena samo 7650 dinara kilogram" - našalio se čivijaš.

Čivijaški karneval Foto: Milica Golubović/@golubicaa_photography

Po komentarima koji su usledili, uspeo je da mnoge nasmeje do suza. Prihvatajući šalu pojedini su rezervisali jagode, a neki odgovorili u istom stilu - duhovito.

Šapčani su još u dalekoj prošlosti postali "čivijaši" zbog šeretluka na tuđi i svoj račun. Još se sami sa sobom nisu dogovorili ko ih je ovako krstio - knez Mihailo ili kralj Milan Obrenović. Obojici su, po predanju, iščupali čiviju iz točka na fijakeru pa su ostali zaglavljeni u blatu.  Godine 1968. su osnovali svoju "čivijašku republiku" koja je, naravno nezvanično, bila sedma republika stare, velike Jugoslavije.

Otkad je pušten čivijaški duh je ostao obeležje Šapčana, pa se, putujući kroz vreme raširio i na društvene mreže što potvrđuje neobičan oglas "prodavca" organskih jagoda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA