≫ 

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sin u naručju drži mamine klompe, čeka je da se vrati: Sahranjena Nataša koju je lekar otpustio dan pred smrt

T. U.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Zvaničan nalaz sa obdukcije je pokazao da je uzrok smrti plućna embolija usled tromba

  • 20
Doktor, policija, Opšta bolnica Sremska Mitrovica Foto: Milena Đorđević, Shutterstock, Nikola Tomić

Nataša Žabić (44) iz Sremske Mitrovice koja je preminula u četvrtak, nedugo nakon što ju je lekar otpustio sa pregleda, sahranjena je u nedelju. Uzrok smrti se povezuje sa plućnom tromboembolijom, nastale najverovatnije od tromba koji je krenuo iz noge na koju se i žalila.

Kako kaže porodica preminule žene podneće i privatnu tužbu protiv bolnice. Natašin rođeni brat Saša Đekić u izjavi za ''Novosti'' tvrdi, da je zbog nestručnosti doktora, njegova sestra ostavila sve zavijeno u crno i dvoje maloletne dece, koja su ostala bez majke. Nesrećnu ženu su u nedelju na večni počinak ispratili porodica, rodbina, prijatelji, poznanici, u nadi da će pravda pobediti.

Samo nekoliko sati pred sahranu, Saša je jedva smogao snage da ispriča šta desilo povodom tragedije koja je zadesila njihovu porodicu.

"Moja sestra je u petak 26. aprila dobila uput iz Doma zdravlja da se hitno javi u bolnicu zbog oticanje noge, jer se javila tromboza, otišla je a tamo je primio specijalista Opšte hirurgije, koji joj je rekao da uzme tablete za mršavljenje, uz konstataciju da čim ona stoji na nozi, nije joj ništa. Jednostavno samo je vratio kući", priča Saša .

Opšta Bolnica Sremska Mitrovica Foto: Nikola Tomić

On kaže da se Nataša krajem marta javila u bolnicu zbog bolova u stomaku i povraćanja, a nakon što joj je konstatovano da je u pitanju slepo crevo, posle operacije otpuštena je na kućno lečenje, ali da joj je na otpusnoj listi pisalo da se u slučaju komplikacija vrati na odeljenje.

"Dan pred smrt, počela je da joj otiče leva noga jer se pojavila tromboza. Zbog toga je otišla u Dom zdravlja kod lekara a oni je poslali u bolnicu, međutim dežurni doktor je smatrao da njoj nije ništa",  govori Saša dodajući da su oni uspeli da zakažu pregled kod drugog lekara sutra dan u 8 ujutru, ali je ona nažalost preminula sat vremena ranije.

Zvaničan nalaz sa obdukcije je pokazao da je uzrok smrti plućna embolija usled tromba.

"Smatram da je Natašu ubilo neprimanje u bolnicu gde bi primila potrebnu terapiju", kaže Saša.

Nataša je imala samo 44 godine i iza sebe ostavlja dvoje maloletne dece od 13 i 9 godina.

"Ostalo je dvoje maloletne dece od 13 i 9 godina. Sin u naručju drži njene klompe, čeka mamu. Brinemo za njih, kako će dalje, kroz jecaj govori brat Saša koji tvrdi da je njegovu sestru ubila nebriga lekara".

Natašina kuma, Slobodanka Grčić koja se sa Natašom družila preko 25 godina govori da ona nije smela biti otpuštena kući.

- Kao vaspitačica u Kuzminu radila je 20 godina, bila je divna žena, prijatelj, ne smemo dozvoliti da se nikome Nataša više desi.- kaže njena kuma Slobodanka.

Nosilac liste "Aleksandar Vučić – Sremska Mitrovica sutra" Branislav Nedimović potvrdio je ovu informaciju i rekao novinarima o slučaju u sremskomitrovačkoj bolnici:

"Ne mogu da dam svoj sud, ali ovo je jedna velika sramota. Sramota je da se ćuti, i ja ću pozvati lično na odgovornost direktora bolnice da položi račune svima nama, jer to je najmanje što možemo da dobijemo".

Očekuje se da će istraga pružiti više informacija o tome kako je došlo do ove nesreće te da će biti preduzete odgovarajuće mere kako bi se osigurala sigurnost i kvalitet zdravstvene zaštite za sve pacijente.

(Telegraf,rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvet

    29. april 2024 | 08:13

    Sve je to nezainteresovano,bezobrazno i ne vaspitano. Licno imam iskustva sa doktorima. Male im plate sta? Ponasaju se neodgovorno i bahato. Kad dodjes kao da moras nesto da ih molis da bi ti pomogli da te pregledaju jos vicu. Posle se cude kad izadje u vesti pacijent prebio lekare i medicinsko osoblje. Drzavo daj neki zakon za lekare da ti narod ne umire zbog bezobrazluka lekara.

  • Miki

    29. april 2024 | 05:56

    Zdravstvo, tj. osoblje (pojedino) su katastrofa u Srbiji.

  • Darija

    29. april 2024 | 08:44

    I šta sad? Formiraće neki unutrašnji nadzor koji će da ispita slučaj, i uskoro sve pada u zaborav.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA