Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbi i Bošnjaci zasukali rukave i zajednički krče vrzinu: Deca su nam svaki dan u opasnosti, idu uz magistralu

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prilikom odlaska do škole, mališani su prinuđeni da idu tok uz kolovoz što je jako opasno

  • 4
Srbi i Bošnjaci zasukali rukave i zajednički krče vrzinu i prave malu pešačku stazu foto: RINA

Lepa slika sloge i prijateljstva bez obzira na nacionalnu pripadnost poslata je iz Prijepolja, iz grada gde već vekovima složno žive Srbi i Bošnjaci. Sada su se udružili kako bi svojim mališanima olakšali svakodnevicu. Zasukali su rukave i samoinicijativno krenuli u izgradnju pešačke staze uz magistralni put koji vodi ka Crnoj Gori. Sve to su čine kako bi njihova deca bila bezbedna na putu od kuće do škole.

- Ovim putem koji vodi ka primorju preko Pljevalja, ogromna je frekfencija saobraćaja, naročito tokom praznika ali i svih letnjih meseci. Mi smo multietnička sredina i strahujemo za svačije dete, i našu i komšijinu. Plašimo se svaki put kada decu pošaljemo u školu, jer nema ni zaštitne ograde ni staze. Preuzeli smo stvar u svoje ruke, zavrnuli rukave i počeli da krčimo vrzinu kako bi njima napravili stazu - kazao je za RINU, meštani Irfan Tuković.

Kako kaže, prilikom odlaska do škole, mališani su prinudjeni da idu tok uz kolovoz što je jako opasno. Medjutim, staza koju prave za preko 100 dece iz ovog naselja pružiće roditeljima bar malo mirniji san.

- Krčimo vrzinu, kako bi za decu napravili bar malo proširenje da mogu bezbednije da prolaze. Koliko mi možemo sa našim mogućnostima trudimo se da uradimo. Bezbednost naših mališana nam je prioritet. Nakon ove akcije i napravljene staze, nećemo stati, idemo dalje. Ono što sledi jeste da kao i uvek udruženim snagama uradimo rasvetu i trotar bar sa jedne strane, za šta smo imali i obećanje resornih ministara. Nadam se da će i to doći na red, zaključuje Turković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    29. april 2024 | 11:04

    Pa u Prijepolju ne zive nikakvi bosnjaci, vec Srbi razlicitih veroispovesti. Tako da treba da prestanete sa svojim pisanjem deliti gradjane!U Republici Srbiji zive Srbi razlicitih veroispovesti.

  • СУ

    29. april 2024 | 10:24

    Људи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA