Vreme čitanja: oko 1 min.

Stižu oluje! Ovi dani u sedmici pred nama doneće pljuskove sa grmljavinom: Očekuju se i nepogode, moguć i grad

Vreme čitanja: oko 1 min.

Narednih dana očekuju se olujni udari jugoistočnog vetra

  • 10
srbija upozorenje grmljavina Foto-kolaž: Pixabay, Shutterstock

Srbija će sve do srede biti pod uticajem anticiklona i visokog vazdušnog pritiska, uz vedro i stabilno, ali i toplo vreme. Maksimalna temperatura biće iznad 25°C. Biće i vrlo vetrovito. U košavskom području duvaće i na planinama duvaće veoma jak jugoistočni vetar, na jugu Banata sa olujnim udarima od 80 do 100 km/h.

Sinoptička situacija Foto: w2u

Prvi maj doneće destabilizaciju atmosfere, pa se u sredu posle pode očekuje i povećanje oblačnosti. Pred kraj dana i tokom večeri u južnim, zapadnm i centralnim, a naročito u brdsko-planinskim predelima očekuju se pljuskovi sa grmljavinom, ponegde i kratkotrajne grmljavinske nepogode.

U četvrtak u svim predelima Srbije biće promenljivo oblačno, toplo, sparno i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

Biće idealnih uslova za grmljavinske oluje i nepogode sa gradom i olujnim vetrom. Na pojedinim lokacijama u kratkom vremenskom intervalu očekuje se i veća količina padavina.

Košava će duvati do četvrtka, a u petak će vetar biti u skretanju na severozapadni.

U petak i u subotu promenljivo oblačno i svežije, povemeno sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Ponegde se očekuju i kratkotrajne grmljavinske oluje i nepogode.

Sinoptička situacija Foto: w2u

Temperatura će biti u padu, a subota će biti najsvežiji dan u sedmici. Maksimalna temperatura u većini predela neće preći 20°C.

U nedelju, odnosno na Vaskrs, u većem delu Srbije biće promenljivo oblačno i u većini predela suvo sa sunčanim periodima, tek ponegde sa kratkotrajnim pljuskom i grmljavinom.

Maksimalna temperatura biće u većini predela oko 20°C.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SVM

    29. april 2024 | 17:47

    Vrti mi se u glavi više od ovih prognoza. Videćemo. Znači ,tamo gde ne padne kiša nije je bilo

  • Kole

    29. april 2024 | 17:39

    Svaki prognostičar ima svoju priču,ništa vam ne verujemo,mnogo puta su omašili

  • Werko

    29. april 2024 | 18:16

    Više verujem u vremensku prognozu Milana Tarota nego u Čubrilovu prognozu! Mislim Milan Tarot je mnogo tačniji i precizniji u predviđanju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA