Vreme čitanja: oko 1 min.

Kikindski školarci grade hotel za pčele, bube i mrave: Poznata lokacija, zna se i kad kreće useljavanje

I. N.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Učenici i nastavnici Osnovne škole "Sveti Sava" u Kikindi užurbano rade na gradnji "Hotela kod Save za pčele, bube i mrave"

  • 0
Deca, priroda, izlet Foto: Pixabay

Učenici i nastavnici Osnovne škole "Sveti Sava" u Kikindi rade na stvaranju "Hotela kod Save za pčele, bube i mrave". Projekat je namenjen očuvanju biodiverziteta, a nedavno je predstavljen i na najvećoj skupštini Evropske unije geonauka u Beču.

Učenici i nastavnici Osnovne škole "Sveti Sava" u Kikindi užurbano rade na gradnji "Hotela kod Save za pčele, bube i mrave", piše RTV.

Lokacija je odabrana, nalaziće se u dvorištu škole, a sada još preostaje da se tokom leta stanovnici i zvanično usele u svoj novi dom.

Tokom prethodnih godina, učenici su proveravali koliko negovanje biodiverziteta pozitivno utiče na zaštitu životne sredine, što je bio preduslov za kreiranje hotela.

Zahvaljujući "Hotelu kod Save za pčele, bube i mrave" učenici će na najbolji način shvatiti važnost očuvanja prirode.

"Kroz ovakve projekte pokušavamo da decu osvestimo i podignemo njihov nivo svesti i znanja, jer su oni budući nosioci politike, koja će uticati na velike promene", smatra Danilo Borovnica, profesor matematike.

Projekat je predstavljen i na generalnoj Skupštni Evropske unije geonauke u Beču, jednom od najvećih simpozijuma tog tipa na svetu.

"Ostvarili smo brojne kontakte sa ljudima iz struke širom sveta, verovatno ćemo sa nekima od njih u skorijoj budućnosti ostvariti saradnju kroz druge projekte sličnog tipa", priča Miroslav Grujić, profesor geografije.

Očuvanje prirode i konstantno unapređenje u njenoj zaštiti može da pruži neverovatne rezultate, a uključivanje dece u celu priču imaće neprocenjivu korist. Ipak, jednu planetu imamo...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA