Vreme čitanja: oko 1 min.

Odvratni put proizvodnje vakuumiranih ubrusa koji u sebi imaju veliku papirnu etiketu: Kako da ih izbegnete?

A. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jeftini ubrusi koji u pakovanju imaju odštampanu etiketu iza sebe imaju odvratni put proizvodnje: "Pipaju ga rukama i nose kroz pogon"

  • 0
tolet papir rolne Foto: Shutterstockneme_jimenez

Znate ono kad kupite vakuumirano pakovanje u kom je jedan ili u kom su dva ubrusa, pa pocepate najlon, a iz njega ispadne ogromni papir, odnosno etiketa, ili karton na kom je naštampano ime ubrusa uz osnovne specifikacije? E, to treba da izbegavate.

O čemu je reč?

Prevaziđeni, ali nažalost i dalje zastupljen način proizvodnje ubrusa podrazumeva mašine koje se sad mogu po jeftinim cenama uvesti iz Kine.

Kod njih je specifično to što radnik mnogo obaveza oko ubrusa radi svojim rukama, što je totalno nehigijenski. Naime, radnik ručno namešta kartonsku hilznu, pa pritiska dugme, potom čeka da se namota papir, pa kad se namota, ručno nosi do noža da iseče ogromni namotaj u određene veličine ubrusa. Naravno, to nije precizno, te ćete u nekom pakovanju imati manje rolne od onih koje očekujete da dobijete za svoj novac.

Zatim se rolne ubacuju u vakuum tunel, i to jedna po jedna. Radnik dakle ubaci rolnu, stavi se etiketa ispod rolne i rolna tada ulazi u vakuum tunel.

Za razliku od njih, velike fabrike i one koje ulažu u svoju proizvodnju kako bi kupci bili zadovoljni, ali i kako bi zadovoljili sve stroge kriterijume za kvalitet, ne vakuumiraju ubruse. Oni koriste moderne mašine, a kvalitetnije proizvode bukvalno na osnovu pakovanja možete prepoznati: ubrusi proizvedeni na modernizovanim mašinama nisu vakuumirani, a sve informacije o njima su odštampane na foliji u kojoj su spakovani, a ne na papiru.

Etikete, zapravo, u pakovanju i nema.

Tako da sledeći put kada budete kupovali ubruse, obratite pažnju da li im je sve odštampano na pakovanju ili se unutra krije papir sa informacijama. Važno je napraviti dobar i pametan izbor!

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA