Vreme čitanja: oko 2 min.

Strujom pobili ribe u Vršačkom jezeru: Podneta prijava protiv NN lica

K. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Odmah po saznanju da se na Gradskom jezeru dogodio pomor ribe, stručne službe Zavoda za javno zdravlje Pančevo izvršile su obilazak terena i uzorkovanje vode koja se koristi za kupanje i rekreaciju

  • 3
Pomor mrtva uginula riba Foto-ilustracija: Shutterstock

Miloš Salapura, direktor Javnog komunalnog preduzeća Drugi oktobar, koje je odgovorno za Gradsko jezero u Vršcu, izjavio je da je upravo u Policijskoj stanici podneo krivičnu prijavu protiv NN lica i da čeka poziv dežurnog tužioca, a u vezi pomora ribe, koji se desio pre nekoliko dana.

- Čekali smo od Zavoda za javno zdravlje Pančevo rezultate analize, kako bi sa dokazima pristupili nadležnim organima. Nadam se da će brzo i efikasno reagovati i obavestiti vršačku javnost ko je toliko bezobziran i drzak da strujom pobije ribu u Gradskom jezeru. Da li je to malo novca koji zarade od krađe opravdanje za ovako bezuman čin, za ovakav ekocid? JKP Drugi oktobar je planirao da 15. maja, kao i svake godine, ispusti vodu iz jezera i uradi sve potrebne pripreme za nastupajuću sezonu, ali sada smo prinuđeni da to uradimo mnogo ranije - rekao je Salapura povodom ovog kriminalnog čina koji je uznemirio brojne Vrščane, piše Vršac Online.

Odmah po saznanju da se na Gradskom jezeru dogodio pomor ribe, stručne službe Zavoda za javno zdravlje Pančevo izvršile su obilazak terena i uzorkovanje vode koja se koristi za kupanje i rekreaciju, da bi se najpre otklonio rizik da je voda na jezeru štetna za ljude i kako bi se otkrio tačan uzrok ovog masovnog pomora ribe.

Izveštaj zavoda za javno zdravlje Pančevo o ispitivanju sa analizama uzorkovane vode dostavljen je danas JKP Drugi oktobar i u njemu se navodi da voda vršačkog jezera može da se koristi za kupanje i rekreaciju.

- Ispitivanjem je utvrđeno da elektroprovodljivost vode na vršačkom Gradskom jezeru višestruko prevazilazi uobičajene vrednosti što jasno ukazuje da je pomor izazvan korišćenjem struje za izlov velikih količina ribe. Predostrožnosti radi, u dogovoru sa sanitarnom inspekcijom, uzorkovanje vode će se u narednom periodu vršiti na svakih 48 sati, dok sve laboratorijske analize ne budu bile u granicama referentnih vrednosti, tako da će svi ljubitelji Gradskog jezera i ove sezone moći bezbedno da se kupaju - rekao je Salapura.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Enzo

    1. maj 2024 | 06:51

    Smrtna kazna

  • Jaca

    1. maj 2024 | 07:57

    Zar ne postoje kamere oko takvih objekata,bitnih izletista,kupalista?! Zar to nije normalno u normalnim drzavama? Zakona nema,nema kazni po dzepu za svaki takav i slican prekrsaj!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA