Vreme čitanja: oko 1 min.

Plamte logorske vatre u Zapadnoj Srbiji uoči Prvog maja: Meštani zlatiborskih sela ovako održavaju tradiciju

Vreme čitanja: oko 1 min.

Fotografije logorskih vatri stižu nam iz sela Negbina, Draglica, Bela Reka i Kućani, smeštenih na obroncima Zlatibora, nedaleko od Nove Varoši

  • 1
Vatre u zapadnoj Srbiji uoči Prvog maja Foto: B.I.

Tokom večernjih sati sa zlatiborskih brda plamtele su logorske vatre, kao što je odvajkada i običaj uoči Prvog maja. Ko se večeras našao u nekom od sela u zlatiborskom kraju, mogao je videti jedinstvene prizore vatre, i to na svakom brdu po jednu, pa je osećaj bio neverovatan.

Fotografije logorskih vatri stižu nam iz sela Negbina, Draglica, Bela Reka i Kućani, smeštenih na obroncima Zlatibora, nedaleko od Nove Varoši. Logoraši kažu, ovim nastavljaju tradiciju i čuvaju običaj za Prvi maj, koji je idealna prilika i povod za druženje u prirodi.

Tokom sutrašnjeg dana, očekuje se veliki broj izletnika na pojedinim pogodnim lokacijama za izlete na padinama Zlatibora. Najposećenije mesto za Prvi maj, na Zlatiboru su Vodice, uz tok Crnog Rzava, kao i obale Ribničkog i Tavničkog jezera, ali i svi zamimljivi šumarci pod skutima krajolike planine.

Podsetimo, Zlatibor je spreman za prvomajske praznike, a kako su nam rekli iz Turističke organizacije Zlatibor, tokom prazničnih dana, na ovoj planini svako će moći da pronađe odmor po svojoj meri.

Pored već poznatih turističkih atrakcija "zlatne" planine, i zaposleni JP "Gold gondola Zlatibor" pripremili su bogat sadržaj za sve generacije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Petar Ćurčić

    1. maj 2024 | 09:50

    Ваљда је обичај одвајкада да се пале ватре за Петровдан а не за 1. мај ?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA