≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sinoć logorske vatre, a jutros roštilj i riba: Zlatiborska izletišta krcata, mladi uživaju u prelepoj prirodi

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mnogi su dočekali jutro u gorama, na uranku, a najviše mlađi

  • 5

Najviše izletnika na Zlatiboru, ovog prvomajskog jutra ima na Vodicama, uz tok Crnog Rzava, ali i na obalama Ribničkog i Tavničkog jezera, na Oku i Tić polju.

Sinoć i tokom cele noći plamtelo je nebo nad Zlatiborom, meštani su paljenjem logorske vatre održali tradiciju za Prvi maj. Plamen se mogao videti sa svakog zlatiborskog brda, pa su prizori bili čarobni.

I jutros je veliki broj ljudi u prirodi, što turista, što Zlatiboraca i Užičana. Mnogi su dočekali jutro u gorama, na uranku, najviše mlađi, dok je pred starijim ljubiteljima druženja u prirodi ceo dan na raspolaganju.

Kroz razgovor sa izletnicima, shvatili smo da su na "zlatnu" planinu za praznike pohrlili za svih strana, ističući da im se dopada zlatiborska priroda, te su prezadovoljni što se Prvi maj praznuje u sklopu sa Vaskrsom, jer će kroz nekoliko prazničnih dana moći da obiđu kompletno planinu i dožive zlatiborski duh na pravi način.

- Volimo Zlatibor. Iz tog razloga ga vrlo često i posećujemo, jer u svako godišnje doba ima svoje zanimljive sadržaje koji prijaju mnogima. Prosto uživamo ovog jutra, dok je sveže jutro bilo na obalama Crnog Rzava - složno nam je reklo nekoliko turističkih izletnika, koje smo ovog jutra zatekli nedaleko od čuvene "Jokine ćuprije".

Prolazeći zlatiborskim izletištima, posebnu pažnju nam je privuklo i prženje ribe u prirodi.

Pa iako je više onih koji roštiljaju, ipak se i posti, obzirom na to da je ove godine prvi maj pre Vaskrsa.

Sunčano, a sveže jutro, priličilo je prazničnoj atmosferi prvog maja, a svima koji ga provode negde u prirodi išlo je na ruku, mada, po prognozi meteorologa odmah posle podne stiže kiša.

(Telegraf.rs)

Video: "Stradale su dve jakne, zvučnik, čarape, rezervna guma...sve smo spalili": Sve za vatru u Košutnjaku

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA