Vreme čitanja: oko 1 min.

Memorijalni turnir u fudbalu u pomen stradalima u Malom Orašju i Duboni

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najavljeno je da se očekuje i prisustvo članova rukovodstva večitih rivala kao i nekoliko igrača prvog tima, kako bi, kako je saopšteno, pokazali solidarnost sa porodicama žrtava.

  • 0
Hapsenje, Ubistva, Malo Orasje  Dubona Foto: MUP

Na godišnjicu masovnog ubistva u selima mladenovačke i smederevske opštine, 4. maja, održaće se Memorijalni turnir u fudbalu u mestu Malo Orašje, na terenu Ravni Gaj, gde je ubijeno šest od ukupno devet žrtava ovog tragičnog događaja.

Turnir, koji su organizovale porodice stradalih uz pomoć opštine Smederevo, zakazan je za 12.30 časova u subotu 4. maja kada će revijalnu utakmicu odigrati omladinske selekcije Crvene zvezde i Partizana, posle koje počinje turnir na kojem će učestvovati 12 ekipa.

Najavljeno je da se očekuje i prisustvo članova rukovodstva večitih rivala kao i nekoliko igrača prvog tima, kako bi, kako je saopšteno, pokazali solidarnost sa porodicama žrtava.

Otac nastradalog Nikole Milića, Dejan Milić, kao jedan od organizatora turnira je za Tanjug rekao da će utakmica između večitih rivala trajati dva poluvremena po 20 minuta.

"Tu će učestvovati ekipe iz Velikog sela, Kusića, Osipaonice, imaćemo ekipu Mocarta, ekipu advokata kao i ekipu iz škole Vladislav Ribnikar", rekao je Milić.

Napomenuo je da će se pre samog turnira govoriti o stradaloj deci, da će biti prikazan film od 35 minuta, kao i da će biti prigodnih recitala.

Taj deo programa sećanja, kako navedeno, počinje u 10.45, takođe na terenu fudbalskog kluba Ravni Gaj.

"Većina te stradale dece je živela za fudbal, ne većina, svi! Bili su uvek uz klub, tu su se okupljali, družili i igrali. Turnir se održava u njihovu čast, da se nikad ne zaboravi, da se uvek pominju, da se turnir svake godine održava i da svake godine bude sve jači i jači", istakao je Milić.

Turnir će biti i humanitarnog karaktera, a prikupljeni novac biće iskorišćen za nastavak oporavka ranjenih u ovom tragičnom događaju, kao i u druge humanitarne svrhe.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA