Vreme čitanja: oko 2 min.

Preko 30 hiljada ljudi na Srebrnom jezeru za praznike: U diskoteci Breskvica i Sanja Vučić

A. G.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Svake godine ovu turističku destinaciju za Prvomajske i Uskršnje praznike poseti blizu 5o hiljada turista kako iz Srbije tako i van njenih granica. Sudeći po rasprodatim hotelskim smeštajnim kapacitetima, za koje se i ove godine traži ležaj više očekivanja su da će ove godine taj broj biti premašen

  • 11
Prvi maj Veliko Gradište Foto: Milica Ristić

Veliko Gradište... Obeležavanje Prvomajskih praznika proteklo je uz sunčano, ali vetrovito vreme. To, međutim, nije bio razlog da se od ranih jutarnjih sati nepregledne kolone vozila žurno kreću ka Srebrnom

jezeru. Pa ako niste do sada otkrili kako varošica na obali Dunava, Veliko Gradište, izgleda sa svim svojim turstičkim potencijalima, posebno Srebrno jezero u proleće kada sve ozeleni i procveta, Prvomajski praznici su prava prilika da to otkrijete.

Svake godine ovu turističku destinaciju za Prvomajske i Uskršnje praznike poseti blizu 5o hiljada turista kako iz Srbije tako i van njenih granica. Sudeći po rasprodatim hotelskim smeštajnim kapacitetima, za koje se i ove godine traži ležaj više očekivanja su da će ove godine taj broj biti premašen.

Čak dve tećine gositiju čine mladi, koji su praznik počeli da obeležavaju Prvomajskim urankom, pa tako od noćas kada se malo makne od jezera, miris bagrema po kome vikend naselje oko Srebrnog jezera i zovu ,,Beli bagrem,, više miriše na gurmanluke sa roštilja ili riblje specijalitete nego na ovu Božansku biljku.

- Prvi maj i Uskrs nekako su postali naši brend na Srebrnom jezeru. Jer se tada okuplja najviše turista. Mi se za ovakve prilike dobro pripremamo da svima koji posete naše turističke potencijale, kućama odlaze puni utisaka. Za turiste koji vole šetnju uz obalu Dunava uređene su pešačke staze. Oni koji vole da uživaju u vožnji Dunavom, turistički brodić, ,,Silver Lejik,, romantičare vodi od Srebrnog jezera do Kladova. Ramska Tvrđava za poštovaoce istorije koji žele na kratko da se vrate u vreme kada su ovim prostorima vladale Osmanlije. Na tridesetak kilometara se nalazi manastir Nimnik. Ukoliko se krene duž Dunavske magistrale u Golupcu vredi videti i Golubačku tvrđavu koju zovu leptica Dunava ali i manastir Tumane, kojeg zovu srpski Ostrog. Uz obilje specijaliteta iz kuhinje ovog kraja, sve se može poseti na tridesetak kilometara udaljenosti od Velikog Gradišta - podsetila je Dajana Stojanović , direktorka TO Veliko Gradište.

Inače, to nije sve, u večernjim satima u Diskoteci na Srebrnom jezeru 1. maja mladi će uživati uz hitove Breskvice dok će se 2. maja za dobru zabavu pobrinuti Sanja Vučić.

(Telegraf.rs/M.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    1. maj 2024 | 23:55

    Srbija ima mnogo lepih mesta i svako od njih treba posetiti.

  • Miloš

    1. maj 2024 | 23:59

    Jako mi se svidja što se gradjani sve više odlučuju da provode praznike u Srbiji. Toliko imamo lepih destinacija i toliko je Srbija lepa da nema potrebe ići preko granice.

  • Srba

    2. maj 2024 | 00:08

    Dobro je da je domaći turizam ponovo pokrenut.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA