Vreme čitanja: oko 1 min.

Sve po redu - pečenje, piće, trubači i to sve za DŽABE: Evo kako se 1. maj proslavljao u Majdanpeku

A. G.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ukoliko neko i ne može sebi uvek da priušti pečenje, svadbarski kupus pripreman u kazanu, poneko hladno pivo, obilje sokova, na Rajkovoj pećini je imao priliku danas da se počasti bez para.

  • 3
Prvi maj Foto: Milica Ristić

Ove godine, vreme je išlo na ruku Majdanpečanima, ali i lokalnoj samoupravi Majdanpek i Centar za kulturu koji su se potridili da svim građanima priušte pravi užitak na izletištu kraj Rajkove pećine.

Ukoliko neko i ne može sebi uvek da priušti pečenje, svadbarski kupus pripreman u kazanu, poneko hladno pivo, obilje sokova, na Rajkovoj pećini je imao priliku danas da se počasti bez para.

Mlađe genracije obeležavanje 1. maja započeli su prvomajskim urankom uoči praznika uz zvuke gitara, dobru kapljicu, roštilj i tako uživali u prelepoj prirodi ovog dela majdnapečke Opštine.

- Želeli smo da na pravi način pomognemo građanima da svi makar danas budu u prilici da se polsuže pečenjem, svadbarskim kupusom za koje su se pobrinuli kulinari porodice Trajilović iz sela Mustapić. Svako je žeđ mogao da utoli pivom, sokovima iz točilica, a mališani su uživali u sportskim aktivnostima i igri u prirodi. Pobrinuli smo se i za živu muziku, ali i trubače iz Knjaževca koji su povodom obeležavanja praznika rada svoj defile započeli u ranim jutarnjim satima ulicama Majdanpeka -  napominje Gorčilo Potpara , direktor Centra za kuturu Majdanpek.

(Telegraf.rs/M.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Majdanpecanin

    2. maj 2024 | 15:49

    O siromasnima brine onaj Koji je upropastio mesnu zajednicu (lepljivi prsti), crveni krst (prelepljivi prsti), gimanziju...

  • Krang

    2. maj 2024 | 08:41

    A to što ceo grad nije imao vodu prvog maja to se ne hvale dabome i nije baš nešto čime bi trebalo da se hvale

  • Srboljub

    2. maj 2024 | 03:11

    Komunjare i bezbožnici.U sred strasne nedelje vrte prase.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA