Vreme čitanja: oko 1 min.

Danas i sutra u Srbiji upaljen meteoalarm: Stižu oluje, grmljavina i pad temperature, za Vaskrs nagla promena

Vreme čitanja: oko 1 min.

U košavskom području biće vetrovito, duvaće umeren i jak jugoistočni vetar koji će na jugu Banata pre podne, kako najavljuju, povremeno dostizati i udare olujne jačine

  • 0
Vremenska prognoza munje gromovi Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Pixabay

Danas i sutra na teritoriji cele Srbije na snazi će biti žuti meteoalarm koji bi trebalo da upozori na pljuskove, grmljavinu i jak vetar. Nešto povoljnija situacija biće u subotu, na teritoriji Srema, Banata i Bačke gde će vreme biti stabilno.

Kako je RHMZ objavio, u ranim jutarnjim časovima prvi udari kiše očekuju se na zapadu Vojvodine i u planinskim predelima istočne Srbije, a posebno su upozorili na gore navedene nepogode u drugom delu dana.

"Danas promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, koji će biti češći u drugom delu dana", kazali su.

U košavskom području biće vetrovito, duvaće umeren i jak jugoistočni vetar koji će na jugu Banata pre podne, kako najavljuju, povremeno dostizati i udare olujne jačine.

"U petak i subotu pretežno oblačno i hladnije, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a najviša dnevna temperatura u većini mesta biće u intervalu od 18 do 22 °C".

Za Vaskrs nas očekuje promenljivo oblačno, ali toplije vreme. 

Inače, žuti meteoalarm se "pali" onda kada vreme može biti potencijalno opasno, tačnije kada su prognozirane su opasne vremenske pojave.

"One su takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA