≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbin izrevoltiran potezom prvog komšije: "Mrtav 'ladan je ušao u moje dvorište i to uradio!"

I. N.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Posle zatvaranja vode u avgustu prošle godine, danas dolazim prvi put na plac nakon devet meseci i nešto mi je čudno, napisao je Srbin

  • 6
livada, dvorište, drveće Foto: Pixabay

Srbin, koji mesecima nije posećivao svoju vikendicu u kojoj inače često boravi, otkrio je da je bio i više nego zatečen kada je, konačno se uputivši na plac, tamo primetio nešto užasno.

Kako je objasnio u svojoj anonimnoj objavi na Reditu, bio je šokiran komšijinim potezom koji je bez pitanja iskopao njegovo dvorište, ubacio kanalizacionu cev pa potom zakopao zemlju u nadi da niko ništa neće primetiti. Međutim, to nije bilo sve.

"Imam vikendicu u kojoj boravim svako malo, ali zbog posla i obaveza ni blizu koliko bih želeo. Posle zatvaranja vode u avgustu prošle godine, danas dolazim prvi put na plac nakon devet meseci i nešto mi je čudno... Kad ono, prvi komšija je mrtav 'ladan ušao u moje dvorište iskopao kanal (koji je kasnije zatrpao) i postavio kanalizacionu cev iz svoje septičke jame kroz moj plac. Pritom je posekao tuju koja je stajala na placu preko 30 godina, posekao grane od bora u blizini 'trase kanala', oštetio ogradu i da stvar bude još gora, to sve prolazi na metar pored našeg bunara za vodu. Ja stvarno ne verujem kakve stvari ljudima padaju na pamet i šta sebi daju za pravo", napisao je šokirani korisnik Reddit-a koji je pitao druge Srbe da li ima osnova za tužbu i šta može od nje da očekuje.

Da li imam osnova da tuzim komsiju? Komsija prokopao kanal kroz moj plac i postavio kanalizacionu cev... byu/Lower-Grape-9804 inpravnisaveti

Kako je svoje pitanje postavio u odeljku "Pravni saveti" tako je dobio neke pravne ali i laičke savete.

"Imate pravni osnov za podnošenje tužbe protiv komšije zbog neovlašćenog ulaska na Vaš posed, oštećenja imovine i potencijalnog ugrožavanja zdravlja postavljanjem kanalizacione cevi blizu bunara. Sve i najmanju sitnicu, promenu i štetu fotografišite što detaljnije, još bolje ako imate neku stariju sliku koja prikazuje stanje kako je bilo. Posle toga pravo advokatu", posavetovao ga je jedan pravnik.

Za njim su se javili laici koji su, osim kontaktiranja advokata imali neke "fiks" ideje.

"Ali prvo kopni i ti malo i pokidaj mu cevi. A onda i zabetoniraj baš taj isečeni deo. Jesam destruktivan od sabajle, ali znam kakvu muku mučiš. Moji kada su gradili kuću i bili mladi i glupi, nikom nisu znali da kažu ne. Đ***e od komšije došlo i pitalo ih da li sme malo da uđe u nas plac u smislu da napravi veću kuću. Moji umesto da kažu "ne" kažu "može" i eto, i danas sa terase imam divan pogled na njegov golubarnik", "Imao nemao, u svakom slučaju može da ti padne na pamet da hoćeš da kopaš baš tu gde je cev i da baciš par kolica betona, pa komšija neka pliva u fekalijama. A u međuvremenu probaj da se dogovoriš", pisali su mu oni.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Serbe.rs

    2. maj 2024 | 07:59

    Srbina ne interesuje privatni posed jer ima svoje zakone i prava,to je primitivizam i bezobrazluk.

  • Aki

    2. maj 2024 | 09:15

    Kazna 10'000 evrića,PLUS da vrati sve kako je i bilo! Da vidim da li bi onda nekom ovako nešto palo na pamet?!? Samo udariti po džepu....

  • Jelica

    2. maj 2024 | 13:03

    Isti probkem sam imala još gore kad nismo na vikendici sve uništava voće lozu vikendicu ....čitavu knjogu pi ispisala i nema pomoći

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA