Vreme čitanja: oko 1 min.

Sjajna vest za roditelje iz Gornjeg Milanovca: Zbog gradnje trećeg vrtića nema više liste čekanja

M. S.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Veliki potporni zid je potpuno završen, očekuje se da temelji budu gotovi do četvrtka i nakon toga kreće se sa zidanjem samog objekta

  • 1
Gornji Milanovac, novi vrtić Foto: Rina

Problemima roditelja sa teritorije Gornjeg Milanovca koji su na listi čekanja kako bi svoje mališane upisali u vrtić uskoro će doći kraj, jer se u Nevadama gradi treći objekat Predškolske ustanove "Sunce". U pitanju je još jedan veliki kapitalni objekat koji se finansira iz sredstava opštinskog budžeta.

"Za to smo se borili svih ovih godina, uspeli smo da napravimo dobar projekat, da rešimo imovinske odnose i kupimo nephodan plac za izgradnju novog vrtića, završimo tendersku dokmentaciju i da započnemo radove. Dinamika radova je za sada dobra i pratićemo dalje da ne bi dolazilo do probijanja rokova, biću sve vreme prisutan na terenu, kako bi pratili radove i krenuli sa nabavkom nameštaja za vrtić i kako bi u radove bila uklopljena i rekonstrukcija postojećeg objekta", rekao je predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Veliki potporni zid je potpuno završen, očekuje se da temelji budu gotovi do četvrtka i nakon toga kreće se sa zidanjem samog objekta. Kapacitet vrtića je 250 mesta što će u potpunosti zadovoljiti potrebe roditelja za upis mališana u vrtiće na području grada pod Rudnikom, kako prenosi RINA.rs.

"Plan nam je da tokom letnje pauze, kada deca ne budu tu, rekonstruišemo postojeći objekat, da zamenimo krov, stolariju i da obnovimo fasadu. Tako da kada sve bude završeno imaćemo jedan potpuno nov kompleks vrtića sa dva dečija igrališta i velikim parking prostorom za zaposlene u vrtiću i roditelje dece. Završetkom radova očekujem da više nećemo imati liste čekanja u PU ’Sunce’ za svu našu decu", izjavio je Kovačević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    3. maj 2024 | 04:52

    Pustite vi vrtić ima nas bez dece pa nas to ne zanima. Nego kad će biti izgrađen toalet u parku mi koji pijemo pivu na klupama da ne trčimo po parku.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA