≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dani crnogorske kulture u najsevernijem srpskom gradu: Ovo je program

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Udruženje Crnogoraca Subotice osnovano je 2011. godine, s ciljem okupljanja članova i prijatelja koji potiču iz Crne Gore

  • 0
Zastava Crne Gore Foto: Mykhailo Polenok / Panthermedia / Profimedia

Manifestacija "Dani crnogorske kulture" biće održana od 7. do 10. maja u Subotici. Posetioce očekuje raznovrstan kulturno-umetnički i zabavni program, dok će centralna proslava biti "Crnogorsko veče".

U utorak, 7. maja biće prikazan igrano-dokumentarni film "Živko Nikolić - Nedosanjani san", reditelja Senada Šahmanovića. Ovo ostvarenje biće prikazano u bioskopu "Lifka", od 20h, piše Subotica.com

Ovaj dugometražni film je priča o poslednjem, nedovršenom delu velikog crnogorskog i jugoslovenskog sineaste Živka Nikolića (1941 - 2001).

Narednog dana (8. maj), od 20h u bioskopu "Lifka" na repertoaru je televizijski film "Viljuška se drži u lijevu ruku", koji će biti prikazan u čast Gorana Bulajića i Miodraga Karadžića.

U pitanju je crnogorski humoristički TV film snimljen 1993. godine. Radnja je smeštena u zabačeno i zaostalo crnogorsko mesto gde jednoj porodici dolazi ugledni i bogat gost, pa se, kako bi ga impresionirali, na brzinu moraju naučiti bontonu...

Trećeg dana manifestacije, 9. maja, na programu je monodrama Voja Krivokapića "Bizmismen" koja je rađena po scenariju Miodraga Karadžića, u režiji Gorana Bulajića. Predstava će biti odigrana na sceni Dečjeg pozorišta, od 20h.

Nagrađivana monodrama na aktuelan i humorističan način zabavlja publiku doživljajima Crnogorca koji, saznavši da mu je sin postao "bizmismen", odlazi za njim u daleki grad. Izvrsnom i nagrađivanom izvedbom, Vojo Krivokapić donosi dašak originalnog crnogorskog mentaliteta prepunog smeha i zabave.

Poslednjeg dana manifestacije, 10. maja, biće održano tradicionalno "Crnogorsko veče" - kulturno-zabavni program, priređen u restoranu "Spartak" sa početkom u 20h. Goste će zabavljati Milomir Miljanić, Nataša Eremić i Raško Spasojević.

Udruženje Crnogoraca Subotice osnovano je 2011. godine, s ciljem okupljanja članova i prijatelja koji potiču iz Crne Gore.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA