Vreme čitanja: oko 1 min.

Prestolonaslednik Aleksandar uputio čestitke povodom predstojećeg Vaskrsa

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Moja porodica i ja vam želimo da praznike provedete sa svojom porodicom, prijateljima, komšijama i bližnjima u zdravlju, miru, blagostanju i sreći

  • 2
Kralj Aleksandar i Patrijarh Porfirije Foto: royalfamily.org

Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar uputio je čestitke povodom predstojećeg Vaskrsa Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom G. Porfiriju, episkopima, sveštenstvu i monaštvu Srpske pravoslavne crkve i svim pravoslavnim vernicima širom sveta.

„U ime Kraljevske porodice Srbije, kao Starešina Doma Karađorđevića, svim pravoslavnim vernicima širom sveta upućujem naše najradosnije i najsrdačnije želje povodom najvećeg praznika od svih – Vaskrsa!

Suština naše Svete vere leži u čistoj i iskrenoj ljubavi. Kao najveći čin ljubavi, kao njen najjači dokaz, uvek ističemo spremnost da se žrtvujemo i damo sebe zarad onih do kojih nam je stalo; zanemarićemo sopstveno blagostanje, kako bismo zaštitili svoje najmilije, obezbeđujući njihovu dobrobit i sigurnost. Ima li onda većeg čina ljubavi nego kada je Sin Gospoda našeg stradao kako bi spasao ceo svet, sav narod Svoj. On je postradao i vaskrsnuo iz groba da bi naši gresi bili iskupljeni, kako bi doneo spasenje svetu i konačnu pobedu života nad smrću, dobra nad zlom.

Ovaj sveti dan, Praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hristovo, najveći je blagoslov koji dobijamo, izvor naše snage da savladamo sve teškoće, ali i podsetnik svima nama na večnu ljubav Božiju koja nas vodi i koja je naš oslonac. Kada se spotaknemo ili padnemo, Gospod nas drži i podiže. U srcu svake osobe postoji iskra Njegove ljubavi. Ponekad joj samo treba dati priliku da se razbukti, kako bismo osetili svu njenu toplinu i milost.

Moja porodica i ja vam želimo da praznike provedete sa svojom porodicom, prijateljima, komšijama i bližnjima u zdravlju, miru, blagostanju i sreći. Sa najvećom radošću izgovaram reči našeg tradicionalnog pozdrava – „Hristos vaskrse!“, rekao je Nj.K.V. Prestolonaslednik Aleksandar.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA