Vreme čitanja: oko 1 min.

Druženje u dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Šidu: Najmlađi su bili oduševljeni, a nešto su i naučili

M. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Najuspešniji učesnici su nagrađeni i pohvaljeni

  • 0
DVD Šid Foto: Facebook / Dobrovoljno Vatrogasno Društvo Šid

Susret sa vatrogascima obradovao je najmlađe u Šidu, kojima su juče bila otvorena vrata doma Dobrovoljnog vatrogasnog društva.

"Dan otvorenih vrata omogućio je deci i odraslima da iz prve ruke saznaju kako izgleda oprema koja spasava živote. Najmlađi su se posebno zabavili rušeći mete pomoću brentača, dok su stariji imali priliku da se oprobaju u gašenju početnih požara", saopštava Dobrovoljno vatrogasno društvo Šid.

Organizovano je i mini takmičenje u rušenju meta, kao i kviz znanja o vatrogastvu, gde su najmlađi pokazali sovoje znanje i brzinu.

"Najuspešniji učesnici su nagrađeni i pohvaljeni, dok su svi naučili važne lekcije o bezbednosti, uključujući kako se ne treba sakriti u slučaju požara i koje brojeve treba pozvati u hitnim situacijama", dodaju.

To je i najvažnije. A osim učenja, tu je bilo i mnogo zabave.

"Poseban deo dana bilo je druženje uz palačinke, sokove i mafine koje su članovi društva ljubazno pripremili za najmlađe, dodajući radost ovom edukativnom događaju. Na ovaj način, vatrogasno društvo u Šidu ne samo da edukuje, već i gradi čvrste veze sa zajednicom, pokazujući da su uvek tu kada su im najpotrebniji", zaključuju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA