Vreme čitanja: oko 2 min.

Ovo morate znati o "debelim ubrusima" jeftinijim od 129 din: Kako prepoznati onaj koji se neće odmah raspasti?

A. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nema kuće koja nije imala "debele" ubruse kupljene za manje od 100 dinara

  • 2
Ubrusi kuhinja Foto: Shutterstock/Pixel-Shot

Ubruse koristimo u kuhinji najčešće u dodiru sa hranom, zato je važno da oni budu savršeno čisti tj. higijenski "ispravni". Iako se prilikom kupovine uglavnom vodimo cenom, nekad i cena može biti "prevara" zbog onog što zaista dobijate za taj novac.

Debeli ubrusi, oni koji deluju da imaju puno namotaja, u stvari se prozivode na mašinama koje prave ogromna udubljenja, krupne rupe, koje kad se papir namota, stvaraju svojim izbočinama prostor između namotanih listova, te namotaj postaje vazdušast, te samim tim deluje da je rolna ubrusa ogromna, a u stvari je tolika zbog vazdušastih udubljenja. Duboke embosacije u listovima dodatno kidaju papir i uništavaju njegov kvalitet i istrajnost. Takav ubrus će se brzo raspasti prilikom upotrebe, a vi ćete, da biste odradili započeto u kuhinji, namotavati više listova i svoju rolnu ubrusa potrošiti veoma brzo. I ne samo to, takvi ubrusi su često tanki, pa su gotovo prozirni, nemaju čvrstoću ni gustinu.

Još ukoliko je ubrus u vakuumiranom pakovanju sa unutra ubačenom papirnom etiketom - to ima posebno značenje!

Takav ubrus pravi se na mašinama na kojim veliku ulogu ima čovek. Radnici ručno ubacuju rolne u vakuum tunel, što nije higijenski pogotovu ako uzmemo u obzir da se takvi ubrusi koriste u dodiru sa hranom.

Takvu proizvodnju su odgovorni proizvođači odavno napustili i prešli na mašine koje precizno seku rolne i ne zahtevaju ljudski faktor i pipanje rolni koje treba da budu savršeno čiste i nekontamirane.

Takođe, oni prave rolne koje imaju sitna udubljenja, gotovo tačkice, koje ne prave veliki vazdušni prostor već su dokaz da je ubrus premium kvaliteta.

Kvalitetan ubrus je obično troslojni, tako da se neće raspasti u dodiru sa vlažnim površinama. Takođe, na pakovanju je odštampano sve što treba da znate o njemu, te u pakovanju nema nikakvih papira. Takav, higijenski prihvatljiv ubrus, nije vakuumiran.

Kada ste u kupovini, važno je da birate kvalitet da bi vam trajao i da budete sigurni da je vaša hrana bezbedna. Samo sa kvalitetnim ubrusima lakše se briše, jer, pored svih dobrih karakteristika, oni i duže traju.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • KU

    7. maj 2024 | 09:59

    Bolje je da kupim dva jeftinija nego jedan skuplji,sigurno je jeftinije a higijena mora biti dobra.

  • Vasojevic

    7. maj 2024 | 14:31

    Iiii sta zakljucismo iz teksta

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA