≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dva dela Srbije večeras na udaru snažnih grmljavinskih oluja: Očekuju se vrlo obilni pljuskovi, moguć i grad

Vreme čitanja: oko 1 min.

Lokalno se očekuje i više od 30 litara kiše po kvadratnom metru

  • 0
Vremenska prognoza munje gromovi Foto: Tanjug/Jaroslav Pap, Pixabay

Ove večeri dva snažna grmljavinska sistema nalaze se nad Srbijom. Jedan grmljavinski sistem nalazi se nad istočnom, drugi nad južnom Srbijom.

Snažan grmljavinski sistem sa istoka Srbije u ovom času premešta se dalje na istok prema Bugarskoj, a donosi jako grmljavinsko nevreme sa vrlo obilnim pljuskovima širem području Negotina.

Drugi vrlo snažan grmljavinski sistem nalazi se nad Pčinjskim okrugom i Kosovskim Pomoravljem. Na najjačem udaru olujnog nevremena sa vrlo obilnim pljuskovima i jakim gromovima, uz lokalnu pojavu grada na ovom području nalaze se područje Preševa, Bujanovca i Gnjlana, a u nastavku večeri olujno grmljavinsko nevreme obrušiće se i na šire područje Vranja i Vladičinog Hana.

Oluje su trenutno najintenzivnije na području između Vranja, Gnjilana i Preševa, uz opasnost od grada. Očekuje se lokalno da padne i više od 30 litara kiše, uz opasnost od urbanih poplava i manjih izlivanja na manjim potocima i tokovima bujičnog karaktera.

U nastavku večeri ovaj grmljavinski i olujni sistem premeštaće se prema severoistoku i uticati na vreme u Pčinjskom i Jablaničkom okrugu.

Na delu autoputa od granice sa Makedonijom prema Vranju i Leskovcu preporučuje se ogroman oprez zbog olujnih sistema i vrlo obilnih pljuskova, uz jaka električna pražnjenja, kao i na svim putevima u ovom delu Srbije i potrebno je da se vožnja prilagodi vremenskim uslovima i uslovima na putu.

Inače, pljuskova sa grmljavinom ove večeri ima i u Podrinju, naročito na širem području Loznice i ovaj sistem u nastavku večeri premeštaće se dalje na istok preko Azbukovice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA