≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija i Mađarska grade najmoderniji granični prelaz u Evropi: Horgoš 2 uskoro bez dugih kolona

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Peter Sijarto je najavio da će srpski i kineski partneri razmotriti kako da u što kraćem roku izgrade naftovod između Mađarske i Srbije

  • 2
Granični prelaz Horgoš, gužva granica Foto: Tanjug/Siniša Kopunović

Mađarska i Srbija grade najmoderniji, najveći, najbezbedniji i najbrži graničnog prelaza u Evropi, rekao je danas šef mađarske diplomatije Peter Sijarto.

"Putni prelaz Reske (Horgoš 2) je izuzetno prometan. Svi smo upoznati sa slikama dugih kolona kamiona i automobila. Ne želimo da to bude slučaj u budućnosti", rekao je on.

Ministar je najavio da će srpski i kineski partneri razmotriti kako da u što kraćem roku izgrade naftovod između Mađarske i Srbije, sa ciljem da se pojača sigurnost snabdevanja energentima dve zemlje i celog regiona, prenosi MTI.

Istakao je da je poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Budimpešti od istorijskog značaja, kao je razgovor između mađarskog premijera Viktora Orbana i kineskog lidera bio ''izuzetno uspešan''.

Sijarto je naglasio da će Mađarska i Kina nastaviti da sarađuju po pitanju razvoja veza između Istoka i Zapada, kao i da će se saradnja dve zemlje proširiti na nuklearnu energiju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mira

    10. maj 2024 | 06:56

    To znaci da ne planiramo da se priključimo EU i shengenu bez granica

  • Sa1e

    11. maj 2024 | 11:50

    A ja mislio da sa našim mađarskim prijateljima radimo na uklanjanju graničnih prelaza i što bržem prijemu Srbije u EU...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA