Vreme čitanja: oko 2 min.

Obeležen dan medicinskih sestara u KBC Zemun: Srpski glumac im POSVETIO PESMU i oduševio sve prisutne

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glumac Ivan Jevtović napisao pesmu koja je posvećena medicinskim sestrama

  • 2

Povodom Međunarodnog dana medicinskih sestara, danas je u KBC Zemun održana je svečanost i tom prilikom dodeljene su zahvalnice najboljim medicinskim sestrama iz ove ustanove. Glumac Ivan Jevtović bio je specijalni gost i svojim prisustvom upriličio događaj. U znak sećanja na začetnicu koja se izborila za priznanje ove profesije Florens Najtingejl svake godine se dan sestrinstva obeležava uz posebnu svečanost.

Ivan Jevtović zahvalio se na pozivu za koji je istakao da se sa zadovoljstvom odazvao, a za ovu specijalnu priliku napisao je pesmu koja je posvećena upravo medicinskim sestrama. Prisetio se i snimanja poznate domaće serije "Urgentni centar" i otkrio detalje koliko mu je osoblje bolnice pomoglo, kako njemu tako i njegovim kolegama na setu.

"Drago mi je što sam danas ovde, želim da čestitam svim medicinskim sestrama njihov dan. Ja sam ovde snimao jedan period seriju "Urgentni centar" sa svojim kolegama i dosta su nam pomogli svi na setu, ali posebno medicinske sestre. Tim povodom sam napisao pesmu, tako da neću dužiti", obratio se prisutnima glumac Ivan Jevtović.

Glavna medicinska sestra u KBC Zemun Aleksandra Stojić za Telegraf.rs istakla je koliko su medicinske sestre bitna karika u celokupnom zdravstvenom sistemu, ali i da uspevaju u tome baš zato što su jedan dobar tim, takođe je istakla i solidarnost koju grade u međusobnom odnosu. Aleksandra je u razgovoru podsetila sve mlade ljude  na to koliko je visoko obrazovanje bitno, ali i da se u njihovom poslu tokom celog radnog veka uči.

"Za medicinske sestre ovo je jako bitan dan zato što želimo da skrenemo pažnju na to koliko je bitno školovanje i ulaganje. Najbronije su baš medicinske sestre u zdravstvenom sistemu. U Srbiji imamo čak 80.000 medicinskih sestara, a od svih usluga koje se pruža  zdravstveni sistem, one čine oko 80 procenata. Taj podatak pokazuje koliko smo bitna karika. Moram da kažem da smo svi bitni i da svi mi zajedno radimo kao veliki tim. Ovaj posao zahteva visoko stručno obrazovanje, svakodnevno napreduje tehnologija i sve se menja, u današnjem vremenu. Oni koji izlaze iz srednje škole tu ima minimalno znanja, nije dovoljna za radna mesta poput dijalize, operacionih sala i slično. Ja apelujem na mlade kolege da se što više obrazuju, jer je u znanju snaga. Ovom prilikom želim da čestitam dan sestrinstva svim medicinskim sestrama, a ono što bih poručila jeste da uče, da se edukuju, da se školuju, nekada smo rekli da neko kada završi školu i ništa ne pročita narednih par godina, ništa više ne zna. Za našu profesiju je bitno da se konstantno obrazujemo, ceo svoj radni vek", istakla je Aleksandra Stojić.

Prisutni su imali prilike da uživaju u horu koji je izveo dve numere.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    10. maj 2024 | 17:27

    Inače su bas zaslužile.

  • sinisa

    10. maj 2024 | 17:19

    Ja se nadam da su i sepodsetili na Sestre iz Samostana casnih Milosrdnica u Zemunskom parku koje su osnovali Zemunsku bolnicu i koje su se humanitarnim radom bavili preko 170 godina u Zemunu i radili do 1991!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA