≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ivanovići seli u starog jugića, pa krenuli da obilaze Evropu: Za 9 dana prešli 3.600 km, posetili više zemalja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Neumorni, a puni lepih utisaka, Ivanovići su nedavno stigli kući sa putovanja dugog 3600 kilometara

  • 5
Vožnja i putovanje Foto: Borivoje Ilić

Ne bi se njihovo putovanje razlikovalo od drugih, da za prevozno sredstvo nisu izabrali "juga".

Neumorni, a puni lepih utisaka, Ivanovići su nedavno stigli kući sa putovanja dugog 3.600 kilometara.

Oni su se "jugom" iz Užica, grada gde i žive, uputili preko Hrvatske, Italije, većeg dela Francuske, do Kana, koji im je i bio krajnji cilj. Turneja im je trajala devet dana, a put im je, kažu, bio veoma zanimljiv i nije bilo puno razlike između putovanja "jugom" ili nekim luksuznijim automobilom.

- Bilo je lepo iskustvo. Baš onako, kako smo i zamislili. Izdržao je "jugić" dug put, nije nas nigde ostavio, pa nam je cela atmosfera tokom putovanja bila dodatno zanimljivija, jer smo putovali njim. Sigurni smo da je osećaj dosta lepši i drugačiji nego da smo išli drugim automobilom, pa smo možda baš i zbog toga za put u Kan izabrali "juga" - priča nam Vladimir.

Pa iako je njihov jugo star 24 godine, put kroz zapadnu Evropu pun izazova, savladao je bez ikakvih problema i poteškoća. Krstareći drumovima i drumovima, po pretpostavci Ivanovića, mnogim prolaznicima sa kojim su se mimoilazili, zapao je za oko. A kako i ne bi, kada se "jugić" užičkih registsrskih oznaka nađe u Torinu, Maroku, Kanu...

Svako bi se prvo zapitao kako je opšte došao iz Srbije? - Bili smo atrakcija na putevima kroz druge države, naručito kroz Italiju, gde živi dosta našeg stanovništa, amblendovali su nam, svirali, javljali se. U Francuskoj isto, ali ipak manje, sa čuđenjem su gledali koji auto je u pitanju. A i jeste čudno da jugo "pregazi" ovako dug put, ali iako je on prilično star, dosta sam uložio u njega, i veoma je u pristojnom stanju. Pa čim sam se i usudio da sa njim krenem van teritorije užičke opštine, i to čak do Francuske - kroz osmeh nam dodaje sagovornik.

U nedavnom putovanju, Vladimir je uživao sa suprugom Danijelom, i sinom Vukom (5), dok je mlađa ćerkica za to vreme bila sa babom i dedom u Užicu. Sa "turneje" poneli su samo lepe utiske, pa neće začuditi ako se opet čuvenim "jugićem" upute na neku drugu stranu Evrope, a možda i dalje, nikad se ne zna.

Vladimir je pre pet godina biciklom pregazio put dug čak 2831 kilometar, putujući od Užica do Barselone.

Otkrio nam je, nije bilo lako, nailazio je na dosta poteškoća i izazova tokom puta, ali na kraju, kaže, sve se završilo dobro. Putovao je 20, a za 13 dana, priča nam, smršao je devet kilograma. Biciklizam je zavoleo od malena, pa nakon što je na "pedalama" obišao sve krajeve Srbije, odlučio je da krene van granica naše zemlje, prvo u Crnu Goru, pa Španiju, onda i u Barselonu, a želja mu je, otkriva, da obiđe ceo svet.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Александар

    10. maj 2024 | 17:51

    Свака част људи, моје велико поштовање! Измамили сте ми осмех на лице и улепшали дан! :-)

  • Upućen

    10. maj 2024 | 17:01

    Ivan Mladenović.. iz Šida do Pekinga, peške do Ostroga, prepešačio Bajkalsko jezero.. još ništa nisam pročitao o njemu..

  • Erak

    10. maj 2024 | 17:03

    3.600 km je za Yuga pola puta do generalne.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA