Vreme čitanja: oko 1 min.

Otvoreno reciklažno dvorište u Novom Sadu

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Reciklažno dvorište obišli su i v.d. načelnik Gradske uprave za komunalne poslove Zoran Stanojević i direktor JKP Čistoće Donald Božić

  • 0
Novi Sad Foto: Odeljenje za odnose s javnošću/Kabinet gradonačelnika Novog Sada

Članica Gradskog veća Novog Sada za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mira Radenović tokom obilaska završetka radova na izgradnji Reciklažnog dvorišta u tom gradu, izjavila je da reciklažno dvorište predstavlja fiksno mesto za izdvojeno odlaganje raznih vrsta otpadnih stvari koje nastaju u domaćinstvu.

Radenović je dodala i da kompleks na Gradskoj deponiji ima tri funkcionalne celine – ulaznu zonu, halu za selekcionisanje i reciklažno ostrvo.

"Važno je da je ovo objekat za praktično čist otpad odnosno primarno separisanje i za ono što građani donesu, a sve ono ostalo što se bude donosilo na deponiju i što budemo prikupljali u narednom periodu, a kad se izgradi Regionalni centar će se zapravo obrađivati u punom kapacitetu, od preko 600 tona komunalnog otpada na dan, tako da će Novosađani samo dva odsto otpada deponovati na smetlište", rekla je Radenović.

Reciklažno dvorište obišli su i v.d. načelnik Gradske uprave za komunalne poslove Zoran Stanojević i direktor JKP Čistoće Donald Božić.

Prema rečima članice Gradskog veća za zaštitu životne sredine, Mire Radenović, Novi Sad dnevno proizvede preko 500 tona otpada, pa je jedno reciklažno dvorište malo za veliki grad.

"Ono što je ključno za Novosađane jeste da je ovo prvo reciklažno dvorište od tri predviđena, mi smo već započeli projektno-tehničku dokumentaciju za Futog. Treće reciklažno dvorište biće na sremskoj strani, negde u Petrovaradinu, tako da će praktično ravnomerno biti raspoređeno i svi građani Novog Sada će imati priliku da adekvatno odlože svoj otpad", kazala je Radenović.

Grad Novi Sad uložio je 190 miliona dinara u projekat Reciklažnog dvorišta, a Ministarstvo za zaštitu životne sredine uložilo je 32 miliona dinara za opremu.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA