Vreme čitanja: oko 2 min.

Vatrogasac bez uniforme oduševio gestom! Evo kako je Nemanja pomogao momku kojem je pozlilo u lozničkom kafiću

N. S.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nemanja o tome nije pričao svojim kolegama, sve dok se sutradan vatrogasnoj stanici nije javila mladićeva majka

  • 0

Pripadnik lozničke vatrogasno-spasilačke jedinice Nemanja Rikalović pokazao je ovih dana svojim gestom da su oni na dužnosti i kada nisu u uniformi. On se zatekao u popularnom lozničkom ugostiteljskom objektu kada je jednom gostu pozlilo, odmah je priskočio u pomoć i učinio šta treba da se sve završi na najbolji način.

Rikalović za "Lozničke novosti" priča da je sa prijateljem bio na kafi, a za obližnjim stolom sedela su tri mladića. Odjednom je primetio da se sa jednim od njih dešava nešto neobično.

Video sam da mu je klonula glava i da se onesvestio. Njegovi drugovi su se uplašili, nastalo je uznemirenje, neko je krenuo da ga poliva vodom. Odmah sam reagovao i prišao, video sam da je u nesvesti, podigao sam mu glavu u odgovarajući položaj, puls mu je bio dobar, uhvatio ga za ruku da vidim da li me steže, da nije u pitanju epi napad. Rekao sam njegovim drugovima i konobaru da zovu Hitnu pomoć i objasnio šta da im kažu, sa koje strane je najbolje da priđu objektu. Onda je on iznenada otvorio oči. Pitao sam ga zna li kako se zove, koji je dan, zamolio ga da očima prati pokrete mog prsta i bio je bolje – priča Rikalović, koji je vatrogasac-spasilac vozač.

Kad je stigla Hitna objasnio im je šta se dogodilo i oni su mladića prebacili u Urgentni centar lozničke bolnice. Rikalović o tome nije pričao kolegama koji su za slučaj saznali narednog dana kada se vatrogasnoj stanici javila mladićeva majka koja je želela da se zahvali onome ko je pomogao njenom sinu.

- Došao je taj mladić sa bratom, upoznali smo se, otišli na piće u isti lokal gde mu je pozlilo i sada smo u kontaktu. Nisam bio na dužnosti, ali mi smo obučeni da pomognemo gde i kome treba i to činimo bez odbzira na to da li smo na poslu, ili ne. Tako bi postupio svaki moj kolega – kaže Rikalović koji je vatrogasac od 2012. godine, inače, ragbista Ragbi kluba Loznica, koji je četiri puta oblačio reprezentativni dres.

Pomenuti portal je stupio u kontakt sa mladićem kome je Rikalović pomogao. Nije želeo da mu se pominje ime, ali je potvrdio događaj.

– Bio sam sa bratom i drugom kad mi je odjednom pozlilo. Bio sam u nesvesti pa ne znam šta se dalje dešavalo, ali znam da mi je pomogao vatrogasac. Želeo sam da ga pronađem i za dan smo stupili u kontakt sa njim. Pružio mi je prvu pomoć, iako nije bio na dužnosti, i hvala mu na tome. Zahvalio sam mu se na njegovom zaista humanom postupku – kazao je on i dodao da je sa njim sve u redu, a nesvestica je bila trenutna slabost.

Vatrogasci su obučeni da se bore sa vatrenim stihijama, oni ulaze tamo odakle svi beže kako bi spasli ljude iz plamena, ali to čine i na bilo kom drugom mestu. Obučeni su da spasavaju i to čine i kad nisu na radnom mestu, kao što je učinio Nemanja Rikalović pomažući nepoznatom sugrađaninu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA