≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministar Lončar razgovarao sa rukovodiocima zdravstvenih ustanova: Tražim maksimalnu profesionalnost

I. A.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Naši zadaci za naredni period su jasni - državno zdravstvo ne sme da tavori i propada

  • 16
Zlatibor Lončar sastanak Foto: Ministarstvo zdravlja

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar razgovarao je danas sa rukovodiocima svih zdravstvenih ustanova u našoj zemlji. Tom prilikom, ministar Lončar istakao je da očekuje značajno veći nivo posvećenosti, profesionalizma i posebno unapređen odnos prema pacijentima.

- Naši zadaci za naredni period su jasni - državno zdravstvo ne sme da tavori i propada, jer moramo svakom građaninu da omogućimo lečenje najsavremenijim aparatima i opremom koju smo nabavljali do 2022.godine. Dalje, zdravstvo ne sme biti teret države, a pacijenti moraju biti u središtu pažnje naših lekara i sestara. Pacijenti ne smeju da osećaju nikakvu neprijatnost u zdravstvenim ustanovama, to neću da tolerišem. Očekujem da koliko od ponedeljka vi lično obavite vizite, po svim odeljenjima vaših bolnica,da razgovarate sa pacijentima, da vidite kakvi su njihovi utisci o vašim bolnicama, domovima zdravlja, da razgovarate sa zaposlenima, svojim kolegama, i da stvari značajno unapredite. Maksimalnu posvećenost, odgovornost i profesionalnost tražim od vas kao direktno odgovornih za stanje u vašim ustanovama - istakao je Lončar.

Na sastanku je bilo prisutno više od 200 direktora zdravstenih ustanova iz cele Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E

    11. maj 2024 | 12:28

    Mukice moje,kod nas u DZ u S.Pazovi za fizijatra nema slobodnih termina za pregled naredna dva meseca,o čemu vi pričate i lažete ovaj napaćeni narod,a od plata redovno odbijate porez za socijalno osiguranje.

  • ĆU 035

    11. maj 2024 | 12:08

    U zdravstvu je korupcija problem broj 1,preusmeravanje pacijenata iz državnih bolnica u privatne od strane lekara koji rade i tamo i tamo je problem broj 2,loš odnos osoblja prema bolesnim ljudima,...

  • D

    11. maj 2024 | 12:26

    Kakvu uslugu da ocekuju pacijenti kad je manjak osoblja ,dzaba zgrade dzaba tehnika kad nema osoblja.Rukovodstvo svi znaju ko je i sta je i kako je birano,ostali kadar prekvalifikovano( da je valjalo ostvarilo bi se u prvobitnom zanimanju) Sve u svemu🤮🤮🤮

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA