Vreme čitanja: oko 1 min.

Momirović: Ako bude potrebno poslaćemo i dodatnu pomoć Palestini

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Uvažavajući kompleksnost situacije, ne može se proceniti tačan period u kojem će ova roba stići do stanovnika Gaze

  • 5
Tomislav Momirović, intervju Foto: Filip Plavčić

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović danas je u ime Vlade Srbije, sa aerodroma "Nikola Tesla" ispratio drugi avion kojim je upućena humanitarna pomoć u robi Palestini, kao vid pomoći ugroženom stanovništvu usled kritične humanitarne situacije u Pojasu Gaze.

Tom prilikom Momirović je poručio da je obaveza i Vlade Srbije i srpskog naroda da upute pomoć ugroženom stanovništvu u Pojasu Gaze i pokažu pažnju i solidarnost.

Ministar je naglasio da pomoć sadrži 900 tona robe ukupne vrednost od tri miliona evra.

"Ako bude potrebno poslaćemo i dodatnu pomoć", kazao je on.

"Prvim avionom juče poslali smo 52 tone", rekao je Momirović i naglasio da će preostala pomoć koja nije stala u ovaj drugi avion ka Egiptu krenuti brodom.

Podsetio je da se humanitarna pomoć Palestini upućuje na osnovu Zaključka Vlade Srbije, a sadržu robu namenjenu ugroženom stanovništvu usled kritične humanitarne situacije u Pojasu Gaze.

Humanitarna pomoć sadži hranu (riblјe sardine, goveđi narezak, grašak, obrano mleko, brašno, šećer, pasulј, pirinač, testenine, suncokretovo ulјe, šećer), uklјučujući i vodu, medicinsku opremu (sanitetski kompleti, hiruške maske, gaze, zavoj, komprese sterline, zaštitni mantili, zaštitni skafanderi idr), kao i šatore za smeštaj porodica, rekao je ministar,

Uvažavajući kompleksnost situacije, ne može se proceniti tačan period u kojem će ova roba stići do stanovnika Gaze, ali, kako je ministar rekao, mogla bi da bude isporučena za nekoliko nedelja,

Plan je da pomoć po dolasku u Egipat preuzme Crveni polumesec Egipta i dalјe kamionima preveze u Pojas Gaze, naveo je Momirović.

Humanitarnu pomoć prevozi kargo avion "Egypt Air".

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    11. maj 2024 | 13:50

    I ti kao da si iz Palestine 😂

  • mira

    11. maj 2024 | 13:54

    Nije to obaveza vlade i ministara kada je ta pomoć plaćena narodnim novcem. Kada vlada i ministri odvoje od svoje plate i svojih primanja da nekome pomognu onda to tako neka sebi pripisuju i hvale se zaslugama. A dokle se to sve iz budžeta daje i placa narodnim novcem znaci ne možete vi da se hvalite i uzimate poene.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA