Vreme čitanja: oko 1 min.

Republičko takmičenje iz robotike i tehnologije po prvi put održano na Alfa BK Univerzitetu

V. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilj takmičenja bio je i da se promoviše znanje, talenat i inovativnost najboljih osnovaca iz domena robotike i tehnologije

  • 0
Republičko takmičenje iz robotike i tehnologije FOTO: Telegraf.rs

Republičko takmičenje iz robotike i tehnologije održano je 10. maja u prostorijama Alfa BK Univerziteta na Novom Berogradu.

Najboljih 600 učenika osnovnih škola iz svih krajeva Srbije skupili su se u Beogradu kako bi prikazali ono najbolje - talenat, umeće i takmičarski duh.

Domaćin događaja bio je Alfa BK Univerzitet, dok je za organizaciju bilo zaslužno Društvo pedagoga tehničke kulture Srbije.

Takmičenju je prethodila ceremonija otvaranja na kojoj su dobrodošlicu učesnicima poželeli rektor Univerziteta dr. Jovan Veselinović i predsednica Društva Snežana Hercegovac, koja je iskoristila priliku i da uruči zahvalnicu Univerzitetu i istaknutim članovima Društva.

Pored samog nadmetanja, cilj takmičenja bio je i da se promoviše znanje, talenat i inovativnost najboljih osnovaca iz domena robotike i tehnologije i da druga deca pronađu inspiraciju za istraživanje i donošenje novih fenomenalnih inovacija.

Alfa BK je prvi privatni univerzitet koji je ugostio ovakav događaj, kroz koje nije prikazana samo vrhunska vrednost mladih talenata već i samog univerziteta. Društvu pedagoga tehničke kulture Srbije ovo je već 64. po redu organizacije ovog prestižnog takičenja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA