Vreme čitanja: oko 2 min.

Neverovatno! Goran kupio 16 krava i napravio veselje za 300 ljudi, pop došao i osveštao mu dupke punu štalu

E. T.

Vreme čitanja: oko 2 min.

"Želeo sam da ispunim dečački san i to sam uspeo"

  • 5
Goran kupio 16 krava i napravio veselje za 300 ljudi, pop došao i osveštao mu dupke punu štalu Foto: RINA

Srbija je poznata po svojim velikim veseljima koja traju i po nekoliko dana. Tada se uživa u društvu, muzici i ukusnoj domaćoj hrani. I dok se razlozi za veselja u srpskom narodu već dobro znaju, jedan domaćin iz ivanjičkog sela podno planine Mučanj iznenadio je sve. Naime, Goran Kurćubić kupio je 16 krava, napunio je svoju štalu do poslednjeg mesta i odlučio je to da proslavi sa svojim komšijama, prijateljima i rodbinom. Napravio je veselje za pamćenje.

- Želeo sam da ispunim dečački san i to sam uspeo. Želeo sam da napinim štalu i uspeo sam da imam ukupno 30 krava, jer je moj deda to voleo, sada i ja. Pozvao sam 300 gostiju da proslavimo kako dolikuje. Doveo sam čak i dva sveštenika koji su mi osveštali štalu , a u ime Boga praviću na leto i veću, priča za RINU kroz suze ovaj vredni ivanjički domaćin.

Medjutim, najveću zahvalnost što je ostvario svoj dečački san duguje svom kombiju "Milenku", sa kojim je zaradio svaki dinar.

- Nikada me nije izdao, prevozio sam sve što se moglo prevoziti. Od Knića, preko Šapca, krstarili smo celom Srbijom. Nikada me nije izdao stoga sam na njemu napisao "hvala ti mnogo", priča Kurčubić.

Na njegovo opštenarodno veselje, stiglo je preko 300 zvanica sa poklonima, moglo se primetiti da nisu štedeli, ni vremena a ni novca.

- Jednu junicu sam dobio na poklon od Radosava iz Sanada, dok mi je drugi komšija poklonio dve tone koncetrata za stoku - ističe Kurćuba.

Ali, da ništa ne dolazi tek tako dokazao je Goran, kojem radni dan počinje u četiri kako bi namirio stoku i završio sve planirane obaveze.

- Šta ću, borim se, spavam po dva do tri sata, neki kažu da imam dobro srce, do kada će trajati nek traje. Trenutno imam šest muznih krava i nekoliko njih koje treba da se otele, teško je ovo raditi, i ne može ko ne voli. Daj bože da cela Srbija ovo vidi jer je ovo lepota, Bog daje i daće - kaže Goran.

Veselje koje je Goran priredio svojim komšijama , ali i sebi prepričavaće se godinama, jer su radom stekli titulu najboljih stočara u ivanjičkom kraju i time su ostvarili vekovni san svojih predaka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA