≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li je ovo sneg u maju? Meštani kažu da nije, ali... (VIDEO)

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Padao je sigurno između pet i deset minuta, doduše, nije bio toliko krupan, ali ga je bilo dosta"

  • 0
Sneg u maju Foto: Borivoje Ilić

Jako olujno nevreme u popodnevnim satima pogodilo je delove Zlatiborskog okruga, a gradonosni oblaci sručili su se iznad sela Negbina, nedaleko od Nove Varoši.

Nakon sunčanog jutra, oluja praćena jakom kišom i grmljavinom protutnjela je jugozapadnom Srbijom, a po rečima žitelja, samo je odjednom krenuo grad.

- Padao je sigurno između pet i deset minuta, doduše, nije bio toliko krupan, ali ga je bilo dosta. Nadamo se da neće pričiniti štetu na usevima - rekli su nam u selu Negbina.

Prizore koje je u ovom selu zatekla naša reporterska ekipa i zabeležila, ostavljaju bez reči, jer su na pojedinim mestima nakon oluje ostale čitave gomilice formirane padavinama grada, a veoma podsećaju na sneg.

Kada se nebo smirilo i stala kiša, u pojedinim domaćinstvima deca su se grudvala naslagama grada, sličnim snegu, pa su zanimljivi prizori podsećali na zimski period. Poljoprivrednici priželjkuju da grada ne bude više, ali, kažu, ipak je sve u božijim rukama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA