≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

MUP: Od danas međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja autobusa i kamiona

J. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

MUP: Od danas međunarodna akcija pojačane kontrole saobraćaja autobusa i kamiona

  • 0
Miroljub Rakićević i Miroslav Ilić Foto: Nikola Tomić

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od danas do nedelje 19. maja, sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja koja će biti usmerena na otkrivanje prekršaja koje čine vozači autobusa i teretnih vozila.

Tokom akcije koja se istovremeno sprovodi u 31 evropskoj zemlji članici organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija će patrole prvenstveno usmeravati na puteve sa najintenzivnijim saobraćajem autobusa i teretnih vozila.

Poseban akcenat će biti na kontroli autobusa kojim se vrši organizovani prevoz dece na ekskurzije, rekreativne nastave, kao i sportske i kulturno-umetničke manifestacije, saopštio je MUP.

Pripadnici saobraćajne policije dosledno će kontrolisati poštovanja odredbi Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i Zakona o radnom vremenu posade vozila u drumskom prevozu i tahografima i neće dozvoliti otpočinjanje organizovanog prevoza dece u slučaju da se kontrolom utvrde nepravilnosti.

Tokom međunarodne akcije pojačane kontrole autobusa i teretnih vozila koja je sprovedena u februaru ove godine, pripadnici saobraćajne policije otkrili su i sankcionisali 719 prekršaja vozača autobusa i 8.007 prekršaja vozača teretnih vozila.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA