Vreme čitanja: oko 1 min.

U toku taktička obuka mehanizovanih i tenkovskih jedinica

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U nastupajućem periodu pripadnike ovih jedinica očekuje realizacija kondicionih gađanja, a potom, i taktičkih vežbi i bojevih gađanja na specijalizovanim poligonima Vojske Srbije

  • 0

Na poligonima Vojske Srbije u toku je intenzivni ciklus obučavanja mehanizovanih i tenkovskih jedinica Četvrte brigade kopnene vojske za izvođenje borbenih dejstava u odbrambenim operacijama, saopšteno je danas iz Ministarstva odbrane.

Profesionalni sastav rodova oklopnih jedinica i pešadije tokom ove obuke unapređuje osposobljenost za borbenu upotrebu ključnog naoružanja i realizaciju dodeljenih zadataka u sadejstvu, čime se obezbeđuje efikasna upotreba snaga u operacijama i visoka borbena gotovost brigade.

Akcenat je na zajedničkim uvežbavanjima taktičkih radnji na maršu i u susretu sa protivnikom, uz upotrebu tenkova i borbenih vozila pešadije i uz integraciju taktičkih i vatrenih postupaka na bojištu.

U nastupajućem periodu pripadnike ovih jedinica očekuje realizacija kondicionih gađanja, a potom, i taktičkih vežbi i bojevih gađanja na specijalizovanim poligonima Vojske Srbije.

Zajedničkim uvežbavanjima mehanizovanih i oklopnih jedinica, koje su nosioci manevra u operacijama Kopnene vojske, unapređuju se osposobljenost posada borbenih sistema, timska efikasnost i brzina reagovanja, a time i sposobnost ovih sastava za izvođenje borbenih dejstava, samostalno i u sadejstvu sa drugim jedinicama, navode iz Ministarstva odbrane.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA