Vreme čitanja: oko 2 min.

Strahinji iz Goločevine Vučić obećao da će selo posle 30 godina dobiti put: Ovo su slike posle obećanja

Vreme čitanja: oko 2 min.

Najveći problem meštanima sve ove godine, bio je put, koji je decenijama u veoma lošem stanju

  • 27
selo goločevina, asfalt Foto: Borivoje Ilić/Ustupljene fotografije

Prvi metri asfalta, nakon 30 godina, stigli su u Goločevinu kod Prijepolja, a sve je poteklo od želje dečaka iz ovog sela, koju je saopštio predsedniku Srbije. Pa iako mnoga sela u dolini Lima izumiru, i ostaju bez žitelja, u selu Goločevina je pak drugačije. U njegovom ataru nije zabeležen odliv stanovništva, pa svi, koji su rešili da ostanu na vekovnom ognjištu, žive od poljoprivrede, i kažu, lepše im je nego u bilo kom gradu.

Najveći problem meštanima sve ove godine, bio je put, koji je decenijama u veoma lošem stanju, pa do sela, ističu, ne zna se da li bilo gore doći leti ili zimi. Spas im je nedavno stigao, dobili su asfalt, pa im je život u ovoj vrleti za toliko lakši.

Zanimljiv, a najvažniji detalj u celoj ovoj priči je to što je asfalt u ovo selo stigao po želji dečaka iz Goločevine, Strahinje Ćukovića, učenika sedmog razreda, koji je svoju i muku svojih zemljaka, preneo predsedniku Srbije, Aleksandru Vučiću, i od njega poželeo da dobije asfalt u selu. Tada je i dobio obećanje.

- Kao što je obećao, predsednik je i ispunio, dobili smo asfalt, do kuće mi nije stigao, ali i za to sam dobio obećanje da će biti, nedostaje 500 metara, ali će uraditi, kao i ovo do sad što su uradili - rekao je Strahinja, i otkrio da je poželeo i jedno igralište.

Ne tako dugo nakon obećanja za put, mašine su stigle, i počeli prvi radovi, a za meštane nije bilo veće sreće.

- Ovo za nas nije put, nego magistrala. Ovo je za naš Miloš Veliki. Struja nam je rađena, ali imamo još neke drvene stubove koji treba da se urade, ali je bolje, nego što je bilo. Hvala Bogu da je imao neko da nas se seti - zahvalno je govorio deda Radoje Cvijović, meštanin sela.

Obišao ih je i predsednik opštine, Drago Popadić, i naglasio da se sada spaja deonica, koja je rađena pre 35 godina, i od tada se put nije ni nasuo.

- Ovu deonica od 550 metara finansira država, izuzetan kraj malinara, ovde imamo povratnike koji su napravili vikendice i kuće, i planiraju tu da se i vrate. Država je to prepoznala i izdvojila sredstva za ovaj putni pravac - rekao je Popadić.

S obzirom na to da se u ovom selu uglavnom stanovništvo bavi uzgajanjem malina, godinama su se suočavali sa problemom transporta roda do hladnjače u Prijepolju.

- Goločevina je poznata po malini, ali su otkljupljivači, zbog lošeg puta, izbegavali da dolaze kod nas, sada je druga priča - ispričao je za kraj Anđelko Ćuković.

(Telegraf.rs)

Video: Ušli smo u selo koje ne postoji na mapi Srbije: Ako se ovako prezivate, sledeće godine tamo da odete

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    14. maj 2024 | 08:14

    Predsednik sto obeca to i ispuni, videcete. Kod njega nema lazi i prevara zbog toga i jeste broj 1!

  • Veki

    14. maj 2024 | 08:12

    Podrška predsedniku Vučiću i SNS-u! Goločevina je konačno dobila put zahvaljujući Vučićevoj posvećenosti. Ova vlada ne ostavlja nijednog građanina iza sebe i zato zaslužuje našu podršku.

  • Maja

    14. maj 2024 | 08:10

    Veliko hvala predsedniku Vučiću što ispunjava obećanja! Goločevina je konačno dobila put nakon 30 godina, što će značajno olakšati život meštanima. Dok se drugi samo bave praznim pričama, SNS i Vučić konkretno deluju za dobrobit naroda.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA