Vreme čitanja: oko 1 min.

Zatvoreni bazen u Gornjem Milanovcu i zvanično dobio kumu koju je tražila Srbija: Naziv krije duboku simboliku

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Predloge naziva su slali građani od 6. do 22.aprila, a pristigla su 123 predloga u elektronskoj i sedam predloga u pisanoj formi

  • 0
Gornji Milanovac, zatvoren bazen Foto: RINA

Stanovnici Gornjeg Milanovca dobili su zatvoreni bazen koji su dugo čekali, a Srbiju je obišao i neobičan oglas u kom se tražio kum za novi kompleks koji će mu dati ime. Sada je, nakon otvaranja zatvorenog bazena, konkurs pod nazivom "Pitam za kuma" i zvanično završen.

Predloge naziva su slali građani od 6. do 22.aprila, a pristigla su 123 predloga u elektronskoj i sedam predloga u pisanoj formi. Komisija koju je formirao predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević, odabrala je pet predloga, a građani su na sajtu opštine Gornji Milanovac glasanjem odabrali pobednika.

- Pobednički naziv „23. april”, poslala je Ana Jaćimović. Kao autor naziva koji je glasanjem osvojio 41,1% glasova Ana Jaćimović će dobiti zahvalnicu i nagradu u vidu besplatne godišnje karte za korišćenje usluga zatvorenog bazena i drugih sadržaja u okviru ponude Sportsko-rekreativnog centra u Gornjem Milanovcu - potvrđeno je za agenciju RINA.

Autori ostala četiri predloga koja su se našla u samoj „finalnoj trci“ će takođe dobiti besplatne godišnje karte za korišćenje zatvorenog bazena i drugih sadržaja, kao što je i odlučeno u samoj propoziciji konkursa.

Ovaj naziv "23. april" ima posebnu simboliku za opštinu Gornji Milanovac, je upravo na taj datum na Cveti, 23. aprila 1815. godine podignut Drugi srpski ustanak u Takovu pod vođstvom Miloša Obreovića.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA