Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se cela opština u Srbiji digla da pomogne samohranoj majki: Mislila je da je sve izgubila

M. L.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Požar joj je odneo dom

  • 3
Marijana Nikolić, Laćarak Foto: mitrovica.info

Pre samo nekoliko večeri, nakon što je kuća Marijane Nikolić izgorela u požaru, meštani Laćarka u kojem se kuća nalazila i lokalna samouprave pokazali su na delu svoju solidarnost, pružajući joj pomoć i podršku u teškim trenucima.

Marijana Nikolić, samohrana majka, suočila se sa naizgled bezizlaznom situacijom kada joj je, nakon eksplozije plinske boce, vatra zahvatila dom na kraju Karađorđeve ulice u Laćarku. Ipak, iako je požar izazvao značajna oštećenja na njihovom domu, niko nije povređen u ovoj nesreći, piše mitrovica.info.

Odmah nakon požara, prvi koji su pritekli u pomoć bili su roditelji dece koja pohađaju isti razred kao Marijanina ćerka. Oni su organizovali prikupljanje novčanih sredstava koja su potom uručena Marijani, pružajući joj tako prvu podršku u teškim trenucima. Takođe, predstavnici Saveta Mesne Zajednice Laćarak i Centra za Socijalni Rad u Sremskoj Mitrovici odmah su reagovali i pružili pomoć u rešavanju problema. Prioritet je trenutno obezbeđivanje privremenog smeštaja za Marijanu i njenu porodicu dok se ne obavi sanacija kuće.

U cilju pružanja dalje pomoći i podrške, otvoren je i poseban račun na koji će građani moći da uplate sredstva za obnovu kuće i pomoć u egzistenciji, pre svega za Marijaninu maloletnu ćerku.

Broj računa: 200 0000135633810 12.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA